Zondagwandeling Planten en hun naam - Rotterdam

Zondagwandeling Planten en hun naam - Rotterdam

Sinds Linnaeus in zijn Species Plantarum in 1753 alle toenmalig bekende plantensoorten opsomde, spreken we planten heel beleefd aan met een naam die is opgebouwd uit twee delen: een geslachtsnaam en een soortaanduiding.

 
Die namen zijn vaak aan het Latijn of Grieks ontleend of aan oude volksnamen. We noemen dit de wetenschappelijke plantennaam. Het praktische hiervan is dat een naam van een plant over de hele wereld hetzelfde is. Zij geven vaak een idee over bv. de herkomst (sinensis: uit China), de standplaats (maritima: van de zeekust), het uiterlijk (pendula: hangend) of een specifiek kenmerk (foetidus: stinkend). Veel namen zijn ook bedoeld als eerbetoon aan bepaalde mensen en het is heel interessant om te weten wie die persoon was.
 
Maar ook de Nederlandse namen komen aan bod. Die kunnen verschillen van plaats tot plaats en zeggen vaak iets over het (bv. medicinale) gebruik van een plant of zijn gewoon grappig.
 
Tijdens de rondleiding met de gids ga je op deze manier de planten in Trompenburg weer eens op een andere manier bekijken.
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
zondag 10 november
Hoe laat
14.00 – 15.00 uur
Waar
Trompenburg Tuinen & Arboretum, Honingerdijk 86, 3062 NX Rotterdam
Kosten
€2,50 (plus de kosten voor entree)Met Rotterdampas en Museumkaart altijd gratis entree. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via reserveren@trompenburg.nl
Website