Zondagwandeling Hulst - Rotterdam

Zondagwandeling Hulst - Rotterdam

Zondag 8 december kunt u meelopen met een gids langs de hulstcollectie.

 
Hulst (Ilex) is een bekende heester of kleine boom. De bloemen zijn weinig opvallend, maar de bessen die in het najaar felrood kleuren hebben veel sierwaarde. Er zijn ook hulsten met gele bessen en met wit- of geelgerand blad, deze zijn populair als kerstversiering. Van hulst bestaan circa vierhonderd botanische soorten en nog veel meer cultivars. Ze verschillen sterk in uiterlijk en in eigenschappen. Voor Trompenburg reden genoeg om een collectie aan te leggen.
 
Hulsten hebben namelijk veel goede eigenschappen. Ze groeien op tal van grondsoorten, doen het goed in zon en schaduw, zijn bijna allemaal wintergroen, vragen weinig onderhoud en hebben aantrekkelijke bladeren en vruchten. De collectie op Trompenburg bestaat uit circa honderd verschillende hulsten. Ze vallen bijna niemand op, maar dat verandert na een wandeling met het thema ‘Hulst’. Dan wordt de enorme rijkdom van dit geslacht duidelijk. Verrassend!!
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
zondag 8 december
Hoe laat
14.00 – 15.00 uur
Waar
Trompenburg Tuinen & Arboretum, Honingerdijk 86, 3062 NX Rotterdam
Kosten
€2,50 (plus de kosten voor entree) Met Rotterdampas en Museumkaart altijd gratis entree. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via nreserveren@trompenburg.nl
Website