Zomerse zonsondergang aan zee

Zomerse zonsondergang aan zee

Zomer in de stad; dat is iets waar haast iedereen aan wil ontsnappen. Toch blijven de meesten van ons trouw in ons zweetpakje ploegen tussen de auto's, het asfalt en allerlei stof. De grote steden van Zuid Holland hebben één ding gemeen: een prachtige kustlijn met uitgestrekte duinen en mooie stranden.

Dit prijswinnende gebied heeft de naam Nationaal Park Hollandse Duinen. Of je nou voor Hoek van Holland, Kijkduin of Scheveningen kiest, een van de beste plekken voor een moment na je werk is aan het strand natuurlijk!

Na een lange werkdag nodig ik twee vrienden uit om precies dat te gaan doen. Ontspannen uitwaaien in de duinen en zwemmen in de zee, met zonsondergang natuurlijk.

Na een korte treinrit richting Den Haag Centraal pakken we de ov-fiets en voor we het weten bevinden we ons in het prachtige duingebied Meijendael, wat net boven Den Haag ligt.

Misschien was het de combinatie van de zon, de wilde bossen en alle kleurrijke bloemen met het uitzicht van de duinen tot aan de horizon maar we hebben het gevoel van de grote stad ver achter ons gelaten. Denk jij tijdens een drukke week vaak dat je erg aan vakantie toe bent? 

Dat vakantiegevoel kan je met een paar uurtjes al voelen in Meijendael en aan het strand, een echte aanrader in de regio!

Na een fijne fietsrit door de duinen kwamen we aan op onze bestemming; Het beroemde Scheveningse strand. Hier slaan de golven over onze voeten terwijl we door de branding lopen.

De zee overspoelt het strand weer langzaam. Het is vloed, een mooi moment voor woeste golven, zelfs in Nederland.

"Niets gaat boven zwemmen in de zee, helemaal bij zonsondergang! 

Het water was mild en koel maar perfect om in te zwemmen. Het water is opgewarmd na dagenlang zon en warm weer. Het strand is praktisch leeg behalve een kleine groep mensen, die samen salsa dansen op zachte muziek, een sfeervol tafereel.

Wij weten waar we voor zijn gekomen en zonder te veel getreuzel duiken we in de golven. Niets gaat boven zwemmen in de zee, helemaal bij zonsondergang!

Plots is de stress van de dag weggewassen. Ergens tussen de stad en het water van de zee hadden we nieuwe ruimte gevonden in onszelf; een moment pure ontspanning in de natuur en dat binnen een paar uur.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Nationaal Park Hollandse Duinen
Geen resultaten gevonden