Zoetigheid zonder zorgen: SUE

Zoetigheid zonder zorgen: SUE

SUE ‘zoet zonder suiker’ stond hoog op mijn lijstje van de winkels die ik nog eens in Rotterdam wilde bezoeken. Doordat zoveel mensen om mij heen met gezond eten bezig waren, werd bij mij ook het gevoel aangewakkerd dat ik eens moest gaan kijken naar mijn levensstijl.

 
Toen ik op Instagram foto’s tegenkwam van SUE was ik meteen verkocht! Haar Instagram is echt een kijkje waard, want er staan prachtige foto’s op van de bites die ze verkopen. Aangezien ik best vaak zoete trek heb, sprak dit mij enorm aan. Alles in het assortiment van SUE is geheel suiker-, gluten-, lactosevrij én helemaal vegan. Er is dus gewoon de mogelijkheid om in Rotterdam taartjes te eten zonder ongezonde toevoegingen! Voor Hof van Delfland mag ik langs bij verschillende winkels die zelfgemaakte zoetigheden verkopen, en ik wist dan ook meteen dat een bezoek aan SUE niet mocht ontbreken!
 
 
Inmiddels heeft ze al 40 verkooppunten!
Ik kan niet genoeg krijgen van mensen die vol enthousiasme praten over iets waar ze van houden. Kim Sue Palm is voor mij een voorbeeld daarvan, omdat ze laat zien dat wanneer je je ergens vol voor inzet het mogelijk wordt om van jouw passie te leven. Haar passie voor koken zie en proef je in heel de onderneming terug. Het idee van SUE begon doordat Kim altijd veel waarde heeft gehecht aan gezonde voeding, en ze op zoek ging naar een manier om een gezonde variant te maken van zoete lekkernijen. Hier werd door velen enthousiast op gereageerd, waardoor ze haar ‘bites’ bij diverse horecazaken is gaan aanbieden. Dit werd een enorm succes, waardoor Kim fulltime voor SUE kon gaan. Inmiddels heeft ze al 40 verkooppunten en is het gelukt om met haar aansprekende concept een winkel te openen in Rotterdam.
 
 
Zodra ik in de winkel kom valt mijn oog op de prachtige bites in de vitrine en ik krijg ontzettend veel zin om ze te gaan proeven. Wie denkt dat je bij SUE alleen terecht kunt voor bites, heeft het fout: ook een gezond ontbijtje of lunch is hier mogelijk. Ik bestel de boekweitwafel (en achteraf heb ik geen spijt deze keuze). Terwijl ik aan het wachten ben op mijn wafel, komt de heerlijke geur mij al tegemoet en krijg ik steeds meer trek. De wafel wordt geserveerd met fruit bovenop, waardoor het er extra lekker uitziet. Na het eten van de wafel, wil ik natuurlijk graag een bite uitproberen. Ik ga voor de apple crumble variant, en deze is heerlijk fris.
 
 
Door het proeven van de bite ben ik erg benieuwd hoe het Kim is gelukt om zoveel verschillende gezonde, maar toch lekkere bites te maken. Wanneer ikzelf een gezond taartje probeer te maken mislukt het eigenlijk altijd, maar de taartjes van SUE smaken echt goed en er is ook nog eens een ruim aanbod! Mijn vraag aan Kim luidt dan ook waar ze de inspiratie vandaan haalt voor het maken van al die verschillende creaties? Kim vertelt mij dat ze haar inspiratie haalt uit bekende smaken die ze lekker vindt. Hiermee gaat ze dan zelf experimenteren (natuurlijk zit er ook wel eens een creatie bij die wat minder is, maar dat hoort bij het uitproberen). Zo vond ze onlangs de smaak van After Eight interessant en is ze met die smaak in gedachten aan de slag gegaan. Dit is goed uitgepakt en deze bite kunnen jullie gaan verwachten in de winkel! Momenteel kun je al terecht voor smaken zoals framboos cheesecake, Snickers, Bounty en tiramisu. Ik zou zeggen: ga eens langs om jouw favoriete smaak te ontdekken!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

CIY (create-it-yourself) bij Baker & Moore

Baker & Moore

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Boer Jeroen van der Kooij start met verzuivelen op Hoeve Rust-hoff

Ideale Zondag: Trailrunnen met Christel