Zeilvereniging De Bommeer

Zeilvereniging De Bommeer

‘Ook geschikt voor feesten en partijen.’ Voor slogans als deze ben ik altijd een beetje huiverig, want zeg eens eerlijk: hoe vaak heeft u écht lekker van een buffet gegeten? Wel, in het clubhuis van zeilvereniging De Bommeer is het buffet daadwerkelijk feest.

Het clubhuis bevindt zich midden in de Broekpolder en wordt gerund door Tanja en Sietske. Bij binnenkomst vreesde ik – vanwege de slogan, maar ook omdat de boel nog flink in verbouwing leek te zijn – grote porties gebakken aardappelen en schnitzels. Maar niets bleek minder waar. Voor een familiefeest met circa veertig man, waren we te gast in het clubhuis, dat ook in naam tekort doet aan de sfeer en de gastvrijheid van de medewerkers.
 

Met een speelhoek voor kinderen was mijn eenjarige dochter even heerlijk druk, waardoor wij de handen vrij hadden om van het overheerlijke, biologisch verantwoorde, buffet te
genieten. Even gniffelde ik nog toen mij ter oren kwam dat het buffet gevuld zou zijn met Marrokaanse gerechten, maar ik moest al gauw toegeven: van de couscous
 
als dochter van Marokkaanse ouders ben ik nu eenmaal
verwend als het op eten neerkomt
tot de gevulde paprika en de zeevruchten, het eten was verrukkelijk en had niet meer authentiek kunnen smaken als mijn eigen moeder het had gemaakt. Dat het eten er zo smaakvol is, komt niet als een verassing. Sietske en Tanja organiseren ook eetavondjes, met hapas tot tapas en Indiase curry’s. “We houden allebei erg van eten van het buitenland”, vertelt Tanja me en geeft direct ruiterlijk toe dat het Sietske is die de keuken bestiert. “We vinden het allebei erg leuk om dingen uit te proberen, zo ook de Marokkaanse keuken.”

Tanja en Sietske runnen de Bommeer sinds 2008. Het clubhuis hoort officieel bij de zeilvereniging, waardoor het een vaste clientèle aantrekt. Maar niet alleen zeilers die het water op zijn geweest eten er graag een hapje, “ook wandelaars uit de omgeving die erop uit zijn getrokken met hun hond en mountainbikers komen langs.”
 
De thema-avonden zijn niet het hele jaar door; “van 1 mei tot 1 oktober draaien we een gewone avondkeuken. Voor het seizoen erbuiten moeten we mensen hier toch naartoe krijgen door leuke avondjes te creëeren”, aldus Tanja. Voor het eten kom ik zeker nog een keer terug. En wie weet, nu de dagen weer wat langer worden en het zeilseizoen weer bijna van start gaat, stap ik ook nog eens op een bootje.

 
Geschreven door: Hasna El Maroudi

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Broekkade 53138 HC Vlaardingen (Broekpolder)
Tel: 010-4740543
www.bommeer.nl
info@bommeer.nl
Facebook
Workshops
De Delflandhoeve
Ontspanning
Workshops
De Delflandhoeve
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops

Kom met Iddo mee naar buiten en ervaar de kracht van de eerste zonnestralen

Breng de winterse geuren mee naar binnen!

Familie & kids

Een sprookjesachtige midzomerouderavond

Boerderij het Lansingerland
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Permacultuur. Hoe groen zijn jouw vingers?

World Food Day: Waar komt ons dagelijks eten vandaan?

Biologische Melkveehouderij Gravesteyn
Eten & drinken

Inspirerende wildplukwandeling in groen Clingendael

Landgoed Clingendael

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Bosjes vosjes en door duinen struinen bij Ter Heijde

The Coast beach house
Ontspanning

Wijn proeven bij wijnboerderij Vlaardingen

Wijnboerderij Vlaardingen
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Theehuis & Restaurant de Dames.

Restaurant & theehuis De Dames
Sport & avontuur

Vleermuizen in de schemering - Staelduinse Bos

Het Staelduinse bos
Wollebrand fun, food & events
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops

Kom met Iddo mee naar buiten en ervaar de kracht van de eerste zonnestralen

Genieten op de Rottemeren

Botenverhuur van Vliet