Workshop Fermenteren: tafelzuren maken

Workshop Fermenteren: tafelzuren maken

Zuurkool, kimchi, olijven, kaas, bier. De lekkerste producten komen tot stand door fermentatie. En fermenteren kun je leren!

Wist je dat zuurkool het resultaat is van gefermenteerde, witte kool? Dankzij fermentatie kun je de kool lang bewaren en blijven de vitamines bewaard. Ook olijven en augurken zijn bekende voorbeelden van gefermenteerde groenten. Minder bekend, maar ook erg lekkere smaakmakers bij je gerechten, zijn verzuurde bietjes, wortelen, Chinese kool (kimchi!) of een combinatie. Leer ook fermenteren tijdens de workshop van Keukenboeren

Leren fermenteren is heel makkelijk, want het echte werk besteed je uit aan een stelletje ijverige bacteriën. De workshop begint met een kort lesje geschiedenis en biologie (gefermenteerd voedsel leeft!). Vervolgens pak je rasp, mes en mandoline en ga je aan de slag met verschillende lokale groentesoorten uit het seizoen. Je gaat naar huis met potjes die gevuld zijn met lekkers in wording. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is geduld…

De workshop kost €59,- per persoon. Vergeet niet om je voor de workshop aan te melden via info@keukenboeren.nl 

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden