Winterspelen aan de Rotte

Winterspelen aan de Rotte

Op woensdag 12 december is het bruisende natuurfeest 'Winterspelen aan de Rotte' bij de Crooswijkse Bocht. De Winterspelen zijn speciaal voor kinderen die de kriebels krijgen van binnen zitten. Je eigen pijl en boog maken, in bomen klimmen, timmeren en vogelhuisjes maken, dwalen en avonturen beleven in de natuur. Of meedoen aan de ontwerpworkshop speelnatuur en smikkelen bij de koek & zopie. Iedereen is welkom, ook ouders, opa’s, oma’s en begeleiders.

Pijl en boog maken

Aan de slag met wilgentenen en een mes! Meester Norbert laat je zien hoe je een goed werkende pijl en boog kunt maken. Die mag je mee naar huis nemen.
 

Rups Avengers!

Help de eikenprocessierups te bestrijden en bouw een vogelhuis voor koolmezen., De koolmees is namelijk de enige vogel die zo slim is de prikkende haren van de eikenprocessierups glad te strijken om hem door te kunnen slikken. Helaas zijn er te weinig nestplaatsen voor koolmezen. Daar gaan wij wat aan doen! Huisjes timmeren dus! Die worden later in de buurt opgehangen door de Rotterdamse boomverzorgers. Extra mooi, het hout voor de vogelhuisjes is afkomstig van Rotterdamse bomen
 

Boomtoppers

Ben je wel eens in een heel hoge oude boom geklommen? Nee? Dan is duit je kans: met professioneel gereedschap leer je klimmen als een topper.
 

Workshop avontuurlijk Spelen

Wist je dat er langs de Crooswijkse Bocht  een nieuwe speelzone komt? Op de workshop kun die alvast in mini formaat ontwerpen samen met de mensen van Groen Goed (bekend van al die prachtige tuinen in Noord). Ga aan de slag met scheppen, zand en stokken en ontwerp je droomspeelplek.  Wil je eerst weten hoe Avontuurlijk Spelen gaat? Kijk dan eens naar het Winterspelen programma in het Bergse Bos op zaterdag 8 december.
 

Pompoensoep met Kinderparadijs Meidoorn

Niet te tillen: de pompoen uit de tuin van het kinderparadijs weegt wel 100 kilo! Die gaan we lekker opeten door er soep van te maken. Lekker koken in de buitenlucht, wie wil dat nou niet.
 

Warme choco maken

Heb je wel eens chocolademelk gemaakt van echte cacao? Nee? Dan is dit het moment om dat eens uit te proberen. Er kan ook anijsmelk geproefd worden.
Forest Bathing voor ouders
 
Reset your nature! Met je hoofd leeg en je zintuigen in actie beleef je natuur heel anders. En gezond dat dat is!
 

In de yurt

Effe rustig! In de grote warme tent kun je lekker uitrusten, knutselen en naar verhalen luisteren.
 

Informatie

De activiteiten zijn in de open lucht, kleed jezelf en de kinderen dus lekker warm aan. Neem een flesje water mee voor de dorst. Meedoen is makkelijk: meld je aan via de site en regel je plekje. Met Rotterdampas is het gratis. Zonder Rotterdampas betaal je € 5,- per kind (6 -12 jaar), kleintjes en ouders gratis.
 
Avontuur in de stadsnatuur op woensdag 12 december 2018 van 13.00-16.30 uur. Het natuurfeest is rondom de brug over de Rotte bij de Crooswijkse Bocht, 3034NC Rotterdam.
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
12 december 2018
Hoe laat
13.00-16.30 uur
Waar
Rondom de brug over de Rotte bij de Crooswijkse Bocht, Rotterdam
Kosten
Met Rotterdampas is het gratis. Zonder Rotterdampas betaal je € 5,- per kind (6 -12 jaar), kleintjes en ouders gratis.
Aanmelden