Winterse wandeling langs de Berkelsche Zweth

Winterse wandeling langs de Berkelsche Zweth

Niets is beter dan een winterse wandeling, als de zon straalt en er vorst op het gras ligt. Gewapend met dikke sjaal, muts en wollen sokken ga ik, samen met een goede vriendin op een mini avontuur, net buiten Rotterdam.

Voor deze route kwamen we vanuit Rotterdam met de fiets, nog geen 20 minuten doortrappen en we bevonden ons net achter het vliegveld van Rotterdam. Hier start al meteen een andere wereld; door alle rust lijkt het alsof we ineens dieper adem kunnen halen. Overal langs de route zijn er weilanden te zien met wollige schaapjes. De wegen worden smaller en en we zien mooie oud Hollandse boerderijen.

Wij kiezen voor de Berkelsche Zweth Route. Niet alleen de Zweth zelf is interessant, je loopt als het ware om de Ackerdijkse plassen heen. De Ackerdijkse plassen zijn het laatst overgebleven veenplas gebied van de regio. Het is een interessant en veelzijdig historisch watergebied en omdat het een beschermd vogelgebied is behoort het tot een van de meest vogelsoort rijke gebieden van Nederland. 

Heel even voelt het als de winters van vroeger; door de strak blauwe lucht zien we Rotterdam helder voor ons liggen. Een kleine herinnering aan hoe dichtbij de stad eigenlijk is.

We vragen ons af waarom we hier niet eerder zijn gekomen. Wat ver weg leek, was eigenlijk heel dichtbij. Een ding is zeker, deze route is een perfecte onderbreking van je week.

"door de strak blauwe lucht zien we Rotterdam helder voor ons liggen

Onderweg op het zandpad komen we weinig andere wandelaars tegen, dit versterkt het gevoel dat we de stad echt ontsnapt zijn. Hier in de buurt is er weinig tot geen horeca te vinden. Dit is dus de perfecte gelegenheid voor een wandeling met thermosfles! Het is gelijk een goed excuus om warme chocolademelk te drinken in de winterzon en we kregen zelfs een kleurtje! Onderweg kom je prachtige boerderijen tegen waar de bewoners hun bootjes voor het huis in de Zweth laten dobberen. Op deze route zijn genoeg plekken te vinden waar je even kunt zitten, bijkomen en genieten van het uitzicht van de stad en de overvliegende vogels.

Even later op de route komen we Manege de Prinsenstad tegen. Hier kun je even een stop maken om de paarden in de stal te aaien en in de lente ben je welkom voor een bakje koffie. Natuurlijk kun je hier ook paardrijden of lessen volgen in het buiten gebied. Al met al is deze omgeving een echte aanrader.

Het is pal tussen Delft en Rotterdam en voor veel mensen binnen 30 minuten bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Perfect als moment voor jezelf met een boek, om een stukje om te fietsen na je werk of als ochtend wandeling met een goede vriendin.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden