Winterlichtjes tijdens de Donkere Dagen van Delft

Winterlichtjes tijdens de Donkere Dagen van Delft

Delft is tijdens de feestdagen ontzettend gezellig. Ook al zijn het de donkere dagen, overal in Delft branden kaarslichtjes, kerstlampjes en vuurkorven. Delft doet er alles aan om iedereen ’t huis uit te krijgen en te genieten van de gezelligheid van de winter, met ontelbare activiteiten. 

De Donkere Dagen van Delft beginnen tijdens de Lichtjesavond, die op dinsdag 12 december plaatsvond. Vanaf dan is er tot begin januari van alles te beleven in de magische binnenstad. Deze stad is sowieso al heel knus en gezellig met alle oude mooie huizen en pittoreske grachtjes, maar tijdens de feestdagen is daar nog een extra dimensie aan toegevoegd. Waar je ook kijkt, er zijn kerstlichtjes te zien en de stad voelt heerlijk warm en gezellig aan. Je wílt gewoon je huis uit! 
 
 
Het beginpunt van elke gezellige dag in de winter in Delft is het marktplein. Daar staat de gehele periode een 16 meter hoge Nordmann kerstboom, waar dit jaar duurzame kerstballen in hangen! Hier is ook een gezellige kerstmarkt te vinden, waar je glühwein kan drinken, warme chocolademelk kunt bestellen en uiteraard oliebollen kan eten. Ook verkopen kleine bedrijfjes hun producten. Ik krijg hier een fijne impressie van de sfeer tijdens de Donkere Dagen van Delft. 
 
 
En dat knusse en gezellige gevoel kun je vasthouden tijdens de gehele Donkere Dagen. Want oh, wat zijn er veel dingen te doen! Bijvoorbeeld theater - en dat had je misschien niet verwacht. Zo is er een kerstverhalenmiddag, een eindejaar pubquiz,  een zangkorenavond en circus! En dit is nog maar het topje van de ijsberg, want er is heel veel theater te zien. Verder is er ook aan uitgaan gedacht tijdens deze dagen! Zo kun je bijvoorbeeld naar een (f)oudjaarborrel, een barkeepergala voor alle bartijgers van Delft en zelfs een feestje met alle quilty pleasures om op te dansen. Op de website van de Donkere Dagen van Delft vind je alle activiteiten. 
 
 
Dan is er iets dat je echt niet mag missen: Winters Delft. Het ligt ietsjes verder van de binnenstad af, maar dan heb je ook wat: een enorme schaatsbaan voor uren plezier. Het is hartstikke gezellig om met vrienden of met het gezin een middagje te gaan schaatsen. En heb je trek gekregen van al dat schaatsen? Ook aan borrelen is gedacht, terwijl jij je spieren even laat ontspannen op de relaxte loungeplekken. Zo kun je vervolgens weer je schaatsen aantrekken en nog wat pirouettes draaien!
 
 
Een dagje tijdens De Donkere Dagen in Delft is hoe dan ook gezellig. Ook als je besluit geen van de activiteiten te doen, is het rondlopen in het versierde Delft al een hele belevenis. En krijg je het koud? Er zijn veel gezellige barretjes en koffietentjes om even in op te warmen, zoals Kek. En daar kan je natuurlijk genieten van heerlijke, warme drank mét slagroom.
 
Geniet van de feestdagen!
 
Kevin bezocht de lichtjesavond in Delft en schreef daar een mooi verslag over dat volgende week te lezen is op Hof van Delfland!
 
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken
Eten & drinken
Familie & kids
Kunst & cultuur
Ontspanning
Streekproducten
Workshops

Culinair genieten bij huiselijk Indigo

Indigo

Gevulde kip met een verrassende inhoud

Zorgboerderij De Buytenhof

Je kan ‘t dak op!

‘Op het dak’
Sport & avontuur

Survival Bootcamp bij Outdoor Valley.

Outdoor Valley

Vanuit Zoetermeer het groen in

Genieten op de Rottemeren

Botenverhuur van Vliet