Wildlife Film Festival Rotterdam

Wildlife Film Festival Rotterdam

WFFR pakt dit jaar zes dagen lang - van 27 oktober t/m 1 november - uit met 54 prachtige wildlife films uit binnen- en buitenland, waaronder 39 premières en 8 wereldpremières. Het centrale thema van 2020 is: Klimaatverandering.

Openingsfilm: On Thin Ice 

Vanuit het centrale thema wordt het festival geopend met de indrukwekkende film On Thin Ice van regisseurs Henry M. Mix en Boas Schwarz. Deze actuele Duitse productie brengt de gevolgen van klimaatverandering in het Russische noordpoolgebied in beeld. Door het opwarmen van de aarde ontdooit hier het permafrost, eeuwenoude bevroren grond waarin planten- en dierenresten zijn opgeslagen.
 

WFFR in de bios én online

Vanwege de beperkte capaciteit in de bioscoop zijn onze films dit jaar ook online te bekijken. Het online gedeelte van WFFR zal op dezelfde dagen plaatsvinden als het festival in de bios: van dinsdag 27 oktober tot en met zondag 1 november 2020.
 
Voor mensen die niet kunnen wachten heeft WFFR dit jaar de WFFR Preview Tour in het leven geroepen, waarbij we vanaf zondag 6 september elke zondag een film uit  het komende programma aanbieden voor thuis. Voor deze speciale online vertoningen komen kaartjes beschikbaar à 3,00 euro per stuk. Met een unieke code kun je thuis inloggen en de film gedurende één dag (alleen op die zondag) bekijken. Hierover meer in onze volgende nieuwsbrief!
 

21 SHORTS 

We hebben dit jaar veel meer shorts dan voorgaande jaren, maar liefst 21! De korte films zijn ondergebracht in speciale themablokken met sprekende titels zoals Blue Water met korte films rondom het thema water en sneeuw, Love is in the Air over liefde en relaties in het wild en Family Short Films met leuke korte films voor het hele gezin. 
 

Praktische info

WFFR 2020 vindt plaats van dinsdag 27 oktober t/m zondag 1 november 2020 in filmtheater Cinerama in het centrum van Rotterdam en online via wffr.nl. Het volledige programma van WFFR staat vanaf 1 oktober op onze website. Kaarten voor de bioscoop zijn verkrijgbaar vanaf 15 oktober 2020 om 20.00 uur. Kaarten voor de online films zijn verkrijgbaar vanaf 27 oktober 10.00 uur. 
Uiteraard houden wij het nieuws rondom COVID-19 nauwlettend in de gaten en nemen alle richtlijnen van het RIVM in acht. Mocht het fysieke festival door nieuwe maatregelen niet in de bioscoop kunnen plaatsvinden, dan verschuift het gehele festival naar de online omgeving. 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
van dinsdag 27 oktober t/m zondag 1 november 2020
Waar
Filmtheater Cinerama Rotterdam en en online via wffr.nl
Hoe laat
Het volledige programma van WFFR staat vanaf 1 oktober op onze website. Kaarten voor de bioscoop zijn verkrijgbaar vanaf 15 oktober 2020 om 20.00 uur
Website