Wijn proeven bij wijnboerderij Vlaardingen

Wijn proeven bij wijnboerderij Vlaardingen

Druk Druk druk, Na een ochtend hard werken op de redactie, bevonden we ons met knorrende magen in de auto. Aan lunchen waren we door de drukte niet toegekomen.. Natuurlijk niet heel verstandig onderweg naar een wijnproeverij bij wijnboerderij Vlaardingen!

Gelukkig stonden Louise en Joke ons al op te wachten voor een idyllische boerderij in Vlaardingen en werden we meer dan warm verwelkomd met thee in porseleinen kopjes en een enorme punt huisgemaakte druiventaart (met slagroom). De sfeer was meteen gezet. Er werd veel gelachen en de dames praatten honderduit over hun passie voor hun prachtige authentieke boerderij en hun droom om echte Westlandse wijnen te maken.

We waren zo gezellig aan het kletsen, dat we bijna vergaten waar we voor kwamen; het proeven van de wijnen! We verhuisden ons theekransje naar de wijngaard, waar de druiventrossen nog klein maar veelbelovend aan de wijnranken hingen. De wijnen smaken heerlijk, fris, fruitig en ideaal als borrelwijn of aperitief.

En de dames gebruiken niet alleen druiven om wijn van te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een harsachtige wijn van appels (combineert goed bij kaasgerechten), een droge rosé van rabarber (lekker bij vis en mosselen) of de medaillewinnaar; een volle kersenwijn, die fantastisch combineert met lamsvlees.

Het is geweldig inspirerend om ondernemers met zoveel liefde over hun wijnboerderij te horen praten, maar afgezien daarvan waren we vooral ook onder de indruk van de prachtige omgeving.  De dames zijn bescheiden, maar ze mogen gerust trots zijn op het prachtige stukje Zuid-Frankrijk, dat ze middenin de Vlaardingse polder gecreëerd hebben. Een glas wijn, vers van het vat, tussen de geurende wijnvaten.. daar kan toch geen hippe stadse wijnbar tegenop!

Op zondagmiddagen in de zomer is de wijnboerderij open en kun je er genieten van de wijnen, met een Bourgondisch antipasti plateau of huisgemaakte quiche. Als je geluk hebt tref je zelfs live easy listening jazz muziek op het terras, om de ervaring compleet te maken.

De wijnboerderij is niet alleen de uitgelezen plek om te een middagje te ontsnappen aan de drukte van de stad, maar wordt ook veel gebruikt als locatie voor huwelijken en andere feestelijke bijeenkomsten. Wat is er nou romantischer dan een bruiloft tussen de wijnranken of een borrel in de oude hooischuur, tussen de geurende wijnvaten in het knusse kaarslicht. Zelfs de vrijgezellen onder ons zagen hun bruiloft al helemaal voor zich. “Als ik ooit trouw, dan doe ik het hier!”

We geven toe, dit artikel is niet echt objectief te noemen, wij zijn een beetje verliefd geworden op Louise en Joke en hun prachtige wijnboerderij. Als ze een fanclub krijgen, dan worden wij sowieso lid.

Echte levensgenieters hoeven deze zomer in ieder geval niet meer op vakantie. Wijnboerderij Vlaardingen is maar twintig minuten rijden vanuit Rotterdam! 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Kunst & cultuur
Kunst & cultuur
Workshops
Eten & drinken
Streekproducten
Bed & Breakfast Hoeve Cornelia
Kunst & cultuur
Workshops

Top 5 low budget vakantie-uitjes

Kunst & cultuur
Workshops
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten
Eten & drinken

Gebakken spruitjes met balsamico en yoghurt mosterd dressing

Zoetigheid zonder zorgen: SUE

SUE Store
Ontspanning
Natuurmonument de Rietputten
Ontspanning
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten

De lucht in bij Kompassie Yoga Studio

Kompassie Yoga Studio

Fluisteren op de Fluisterboot

Fluisterboot Andante
Streekproducten

Op vakantie bij de buren: B&B Rechthuis van Zouteveen

B&B Rechthuis van Zouteveen

Coppi Koffie; Tussen fiets en koffie.

Coppi Koffie

Een hemel van chocolade

De Bonte Koe Chocolade

Recept: Dumplings met zelfgeplukte daslook en boerenkaas uit Nootdorp