Wijn proeven bij wijnboerderij Vlaardingen

Wijn proeven bij wijnboerderij Vlaardingen

Druk Druk druk, Na een ochtend hard werken op de redactie, bevonden we ons met knorrende magen in de auto. Aan lunchen waren we door de drukte niet toegekomen.. Natuurlijk niet heel verstandig onderweg naar een wijnproeverij bij wijnboerderij Vlaardingen!

Gelukkig stonden Louise en Joke ons al op te wachten voor een idyllische boerderij in Vlaardingen en werden we meer dan warm verwelkomd met thee in porseleinen kopjes en een enorme punt huisgemaakte druiventaart (met slagroom). De sfeer was meteen gezet. Er werd veel gelachen en de dames praatten honderduit over hun passie voor hun prachtige authentieke boerderij en hun droom om echte Westlandse wijnen te maken.

We waren zo gezellig aan het kletsen, dat we bijna vergaten waar we voor kwamen; het proeven van de wijnen! We verhuisden ons theekransje naar de wijngaard, waar de druiventrossen nog klein maar veelbelovend aan de wijnranken hingen. De wijnen smaken heerlijk, fris, fruitig en ideaal als borrelwijn of aperitief.

En de dames gebruiken niet alleen druiven om wijn van te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een harsachtige wijn van appels (combineert goed bij kaasgerechten), een droge rosé van rabarber (lekker bij vis en mosselen) of de medaillewinnaar; een volle kersenwijn, die fantastisch combineert met lamsvlees.

Het is geweldig inspirerend om ondernemers met zoveel liefde over hun wijnboerderij te horen praten, maar afgezien daarvan waren we vooral ook onder de indruk van de prachtige omgeving.  De dames zijn bescheiden, maar ze mogen gerust trots zijn op het prachtige stukje Zuid-Frankrijk, dat ze middenin de Vlaardingse polder gecreëerd hebben. Een glas wijn, vers van het vat, tussen de geurende wijnvaten.. daar kan toch geen hippe stadse wijnbar tegenop!

Op zondagmiddagen in de zomer is de wijnboerderij open en kun je er genieten van de wijnen, met een Bourgondisch antipasti plateau of huisgemaakte quiche. Als je geluk hebt tref je zelfs live easy listening jazz muziek op het terras, om de ervaring compleet te maken.

De wijnboerderij is niet alleen de uitgelezen plek om te een middagje te ontsnappen aan de drukte van de stad, maar wordt ook veel gebruikt als locatie voor huwelijken en andere feestelijke bijeenkomsten. Wat is er nou romantischer dan een bruiloft tussen de wijnranken of een borrel in de oude hooischuur, tussen de geurende wijnvaten in het knusse kaarslicht. Zelfs de vrijgezellen onder ons zagen hun bruiloft al helemaal voor zich. “Als ik ooit trouw, dan doe ik het hier!”

We geven toe, dit artikel is niet echt objectief te noemen, wij zijn een beetje verliefd geworden op Louise en Joke en hun prachtige wijnboerderij. Als ze een fanclub krijgen, dan worden wij sowieso lid.

Echte levensgenieters hoeven deze zomer in ieder geval niet meer op vakantie. Wijnboerderij Vlaardingen is maar twintig minuten rijden vanuit Rotterdam! 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Kunst & cultuur

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust
De Westlandse Molens
Kunst & cultuur
Ontspanning

Bijzondere tuin Arboretum-Heempark Delft

Arboretum-Heempark Delft

Wijn proeven bij wijnboerderij Vlaardingen

Wijnboerderij Vlaardingen
Eten & drinken
Kunst & cultuur
Workshops
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

Molens, vlinders en de fruitige oase van Jomajole

Jomajole kersenkwekerij

Smaakexplosies bij La Tasca

La Tasca
Ontspanning
Ontspanning
Wandelen & fietsen
Buitenhotel De Vreemde Vogel
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Duurzaamheidscentrum de Papaver
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Streekproducten

Gevulde kip met een verrassende inhoud

Zorgboerderij De Buytenhof

Wanneer bio business wordt

Gys

Pannenkoekenfestijn bij Sajoer

Sajoer

De Vang

De Vang