Watersportvereniging De Bommeer

Watersportvereniging De Bommeer

Watersportvereniging 'De Bommeer' is opgericht in 1936 en één van de vijf watersportverenigingen die Vlaardingen nu rijk is. De vereniging dankt haar naam aan een klein meertje gelegen ten westen van het natuurgebied 'De Vlietlanden'. Dit natuurgebied is circa 68 ha groot en is sinds 1949 eigendom van Natuurmonumenten.

 
De Vlietlanden vormen een natuurwetenschappelijk en landschappelijk waardevol geheel. De veelal niet-bemeste hooilanden met slappe bodem hebben een bijzonder plantendek met veel veenpluis en orchideeën. Broedplaats van vele moeras- en weidevogels; diverse eendensoorten en zangvogels. Varend op de omringende wateren, zoals de Trek- of Noordvliet en de Boonervliet, kan men in alle rust genieten van de natuur.

 

Bestuur en commissies

Het bestuur van de vereniging bestaat uit zeven personen. De voorzitter, secretaris en penningmeester vormen het dagelijks bestuur. De overige vier leden zijn als commissaris belast met een aantal specifieke beleidstaken van de vereniging.
 
Het bestuur wordt bijgestaan door een aantal commissies die zich bezighouden met gerichte uitvoeringstaken (zoals bijvoorbeeld onderhoud, hellingen, communicatie, etc.) binnen de vereniging. Tweemaal per jaar, in de maanden maart en november, wordt er een ledenvergadering gehouden. Met name tijdens deze vergaderingen kunnen leden gebruik maken van hun stem.

 

Bommeer Jeugdzeilen!

De jachthaven van w.v. 'De Bommeer' is ook de thuishaven van een kleine jeugdzeilschool voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Sinds 1990 organiseert deze jeugdzeilschool elk jaar zeillessen voor de jeugd. De school beschikt over 15 ‘Optimisten’ en een ‘Valk’. Tijdens de lessen staat centraal dat de kinderen op een zo speels mogelijke wijze kennis kunnen maken met de zeilsport. Kijk voor meer informatie in het hoofdstuk Bommeer Jeugdzeilen.
 

Watersportweg

Het clubgebouw, de botenloods, de werkplaats, de jachthavens én het terrein zijn eigendom van de vereniging. Dit is een rijk bezit en daar zijn de leden ook trots op. Het is dus vanzelfsprekend en noodzakelijk dat ieder lid op de hoogte is van de regels en gewoonten binnen de vereniging en deze ook naleeft.
 

Lid worden van 'De Bommeer'

Lid worden van onze vereniging is altijd mogelijk, echter een ligplaats voor uw vaartuig is niet altijd direct beschikbaar. U dient er dus rekening mee te houden dat u als nieuw lid eerst op een wachtlijst komt voor een ligplaats.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Broekkade 5
3138 HC Vlaardingen (Broekpolder)
Tel: 010-4740543
www.bommeer.nl
info@bommeer.nl
Facebook

Sport & avontuur

Een sprookjesachtige midzomerouderavond

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Surfing Scheveningen

Noordzee Surfschool

Status: Offline