Waterlandschap wandeling richting de open haard

Waterlandschap wandeling richting de open haard

De winters in Nederland zijn vaak grijs en regenachtig, met heel af een toe een paar uur een heldere blauwe lucht. Een zongevulde winterdag is natuurlijk een heel geschikt moment om weer even op te laden in de buitenlucht. Maar waar kun je het beste naartoe om van de winterzon genieten?

Waterlandschappen maken de blauwe lucht nog mooier dankzij de weerspiegeling in het oppervlak. Het water weerkaatst de zon en verdubbelt het licht. Op zo'n bijzondere zonovergoten winterdag besluit ik te wandelen door de Broekpolder.

De Broekpolder is een druk bezocht recreatiegebied. Onderweg kom ik dan ook allerlei mensen tegen die hetzelfde plan hebben als ik. Er heest een vrolijke sfeer, waarschijnlijk omdat we allemaal eindelijk even de zon op onze huid voelen! Wandelaars, mountainbikers en hardlopers maken hier dankbaar gebruik van de de zandpaden. 

Dit landschap staat niet alleen bekend om haar prachtige wateren maar ook om de Schotse Hooglanders die hier vrij lopen te grazen langs het pad.

De Broekpolder is een knus recreatiegebied. Vandaag ben ik alleen op pad, al voelt dat niet zo door alle leuke mensen die ik onderweg tegenkom. Voor het gezelschapsdier heeft de Broekpolder meerdere sport -en hardloopverenigingen in de aanbieding. Dit gebied is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

"Dit gebied is dé perfecte plek om van de winterzon te genieten!

Als ik eenmaal om de Broekpolder heen ben gelopen kom ik uit bij de Foppenplas; een waterlandschap met een weids uitzicht, dat vandaag dient als prachtige blauwe luchtspiegel. Gelegen op een steenworp van Maassluis, Vlaardingen Maasland en Schipluiden. 

Hier vind je kleine bruggetjes, riet dat waait in de wind en natuurlijk allemaal bootjes en watersporters. Het is erg leuk om te zien dat dit gebied zelfs in hartje winter actief gebruikt wordt. 

Mijn wandeling sluit ik perfect af bij 't Jachthuis. Dit is een knus eetcafé waar je ook bootjes en kano's kunt huren. In de lente is dit ook het vertrekpunt van Veerpont de Kwakel; een prachtige kleine veerpond, die met veel liefde wordt onderhouden door vrijwilligers. Ik ga heerlijk zitten bij de open haard met een warme kop thee.

Ook overdag brand hier een vuurtje voor wandelaars en sporters die willen opwarmen en bijkomen. De katten van 't Jachthuis staan ook paraat voor iedereen die nog een knuffel kan gebruiken! 

Voor wie het per fiets of via de wandelroutes te ver vindt, is ’t Jachthuis ook met de auto te bereiken via de Kwakelweg. Met het veerpontje (wat sowieso al een leuke belevenis is) arriveer je bij ’t Jachthuis.

In het kort: Dit gebied is dé perfecte plek om van de winterzon te genieten!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden