Wandeling over roze paden en springende zaden

Wandeling over roze paden en springende zaden

De reuzenbalsemien kent geen bescheidenheid: in deze tijd van het jaar kleuren de bloemen van deze exotische plant Klein Profijt roze, roze en nog eens roze. Ontdek de pracht en het verhaal van de reuzenbalsemien tijdens deze gezinswandeling onder begeleiding van de gids.

Onder de rook van Rotterdam vind je Klein Profijt, hier voeren smalle kades je langs rijen knotwilgen en oude grienden. Elk jaargetijde is er wel iets nieuws te ontdekken. In deze tijd van het jaar is de reuzenbalsemien de grootste aandachtstrekker. De opvallende roze bloemen hebben een grote aantrekkingskracht op hommels en wilde bijen. Onze gids kent ze bij naam en neemt je mee in het verhaal van de reuzenbalsemien. Hoe deze excoot een plek veroverde in het hollandse landschap en hoe insecten daar nu van profiteren.   
 

De bever

De bewoners van Klein Profijt kennen geen koud watervrees: twee keer per dag stroomt hier het water met het getijde naar binnen. De bever bijvoorbeeld of, de minder bekende spindotterbloem voelen zich meer dan thuis in dit zoetwatergetijden gebied. Tijdens de wandeling kun je ook zomaar sporen van een ree of een bever ontdekken. Trek je laarzen dus aan en ga mee op pad met onze gids.
 
In verband met de smalle paadjes waar we over lopen is deze excursie voor een beperkt opengesteld. Genoeg ruimte en tijd dus om onze gids het hemd van het lijf te vragen!
 
Dit is een activiteit van het Zuid-Hollands Landschap. Meer informatie via de website.  

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Zaterdag 7 augustus
Hoe laat
10:30 - 12:30 uur
Waar
Einde Schenkeldijk op de parkeerplaats, Rhoon
Kosten
Volwassenen €8, kinderen €3
Aanmelden 
Website