Wandelen tussen de wintervogels in Ackerdijkse Plassen

Wandelen tussen de wintervogels in Ackerdijkse Plassen

Ten noorden van Rotterdam ligt natuurgebied de Ackerdijkse Plassen. Je zou het niet zeggen: maar hier vlakbij de A13, verstopt achter bomen en struiken, ligt een historische boerderij uit 1666 met een natuurgebied vól met bijzondere vogels. Een paar keer per jaar kun jij samen met Natuurmonumenten exclusief in dit bijzondere natuurgebied wandelen en vogels kijken.

Vogels kijken in de Ackerdijkse Plassen

De afwisseling van rietland, bosjes, plassen en grasland zorgt ervoor dat veel verschillende soorten vogels zich hier thuis voelen. Ze kunnen hier op hun gemak naar voedsel zoeken, rusten en broeden. De Ackerdijkse Plassen zijn een waar toevluchtsoord voor vogels in de drukke Randstad. We wandelen door het bosgebied met de boswachter van de Ackerdijkse Plassen op zoek naar de wintergasten en te genieten van de rust.
 

Elk seizoen andere bewoners

 
Het leuke is dat er elk seizoen weer andere vogels zijn te zien. In de winter komen vogels uit Siberië en andere arctische oorden hier overwinteren. Vele duizenden eenden, waaronder de mooi getekende smient, en vele honderden ganzen dobberen dan op de plas. Er zijn vogelkijkhutten van waaruit de vogels goed te zien zijn zonder ze te storen.
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Zaterdag 5 december 2020
Hoe laat
09:00 uur
Waar
Vergaderboerderij Ackerdijkse Plassen, Rijksstraatweg 127, Delfgauw
Kosten
€ 10,00 Ledenprijs € 7,00
Aanmelden 
Website