Wandelen en ontspannen bij Kasserie OCK

Wandelen en ontspannen bij Kasserie OCK

Af en toe wil ik even ontsnappen aan de drukte in de stad en heb ik behoefte aan groen en frisse lucht om mij heen. Daarom ging ik laatst met mijn ouders wandelen in de buurt van Den Haag. Daar niet ver vandaan ligt namelijk een stukje bos met als pronkstuk de historische villa Ockenburgh.

 

Op dit moment zijn ze nog druk bezig met de rennovatie van het gebouw, dus daar kon ik helaas geen kijkje nemen maar de omgeving eromheen maakt veel goed.
In het bos kun je verschillende routes nemen om te lopen. Zo zijn er ‘Denk en Doe’ routes waarbij je steeds een vraag over de omgeving moet beantwoorden. Wij kozen ervoor om gewoon zelf te gaan lopen en te zien wat we tegenkwamen. En dat viel zeker niet tegen. 
De omgeving wisselt van vlak naar heuvels en af en toe moet je over het water heen met een brug. Het is zeker geen saaie omgeving om doorheen te wandelen en voor kinderen is er onderweg ook genoeg te doen.

Van wandelen krijg ik altijd trek en het was duidelijk dat ik niet de enige was. Naast het landgoed dat verbouwd wordt, is namelijk Kasserie OCK te vinden. Een knus restaurant in een kas waar je voor een lekkere lunch, een stukje taart of een daghap terecht kan. Ook is er elke zondagmiddag muziek, dus er is genoeg te doen.
Het was er erg druk en heel gezellig. Mijn ouders en ik werden verwelkomd door Jolanthe en zij vertelde ons dat Kasserie OCK een maatschappelijk betrokken, laagdrempelige horecagelegenheid is met als doel ervoor te zorgen dat er een ontmoetings-, leer- en inspiratieplaats komt en de historische villa Ockenburg behouden blijft. Een deel van de omzet van de brasserie wordt aan de stichting geschonken die ervoor zorgt dat de historische buitenplaats behouden blijft. Voor een groot deel wordt de villa onderhouden door vrijwilligers en voor hen is de Kasserie ook echt een thuisbasis waar zij altijd terecht kunnen.

Bij Kasserie OCK houden ze van de natuur en van het goede leven. Ze proberen voedselverspilling tegen te gaan door slim in te kopen en te improviseren met de ingrediënten die ze hebben. Ze werken het liefst met verse, biologische seizoen producten uit eigen streek. Ook hebben ze hun eigen gebrouwen biertje; het OCK-biertje. Er stonden heel veel lekkere dingen op de kaart en uiteindelijk besloot ik te gaan voor een Australian pie. Mijn vader koos een broodje ‘maak me gek’ met rosbief en truffelmayonaise en mijn moeder nam op aanraden van Jolanthe de ‘Harira’ een rijk gevulde Marokkaanse groentesoep. Ik heb van alles een hapje geproefd en het was erg lekker. 
De sfeer in de kasserie was gezellig druk, met een komen en gaan van mensen die net als wij hadden gewandeld of gewoon een lekker hapje wilden eten. Na het eten zat ik helaas vol, maar ik kom zeker nog eens terug voor een van de taarten die ik in de vitrine zag staan.

De combinatie van de gezellige sfeer, het lekkere eten en de mooie omgeving waar je in kan wandelen maakt dit zeker een aanrader als je een plek zoekt waar je even lekker naar buiten kan. Ik zal vanaf nu zeker het Haagse strand wat vaker verruilen voor het bos rondom villa Ockenburgh.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Huisgemaakt genieten bij Memory Lane

Memory Lane
Boerderij het Lansingerland
Familie & kids
Eten & drinken

De drie best plekken in Delft voor gezond en lekker eten!

De herfst aan de kust

Par Hasard Scheveningen
Wandelen & fietsen

Ideale Zondag: De Bergse vallei

Bergse Bos

Groene metropool met een dorps karakter