Wandel je gezond door de tweede coronagolf

Wandel je gezond door de tweede coronagolf

Hoe meer coronagevallen, hoe drukker het is in de natuur. De eerste coronagolf hebben we geleerd hoe belangrijk de natuur voor ons is. Of het nou een ommetje in het park is of een lange wandeling door een natuurgebied: we komen tot rust, we ademen frisse lucht in, we zijn in beweging. En wandelen kan altijd!

Zoek je inspiratie om jouw wandelingen - in je eentje of samen - leuker te maken? Om meer van de natuur te kunnen genieten? Om je vaste rondje weer met heel andere ogen te bekijken? Volg dan een van de digitale wandelworkshops van INV. Op drie opeenvolgende donderdagen in november en december zorgt IVN Natuureducatie digitaal voor wandelinspiratie. 
 

Wandelen is gezond

Een wandeling door de natuur zorgt er voor dat we tot rust komen. Onze aandacht verbetert, we zijn creatiever, kunnen meer onthouden en ons probleemoplossend vermogen neemt toe. Bovendien komen we lichamelijk in beweging en dat is goed voor botten, spieren, hart en bloedvaten. En wandelen is goed voor ons humeur: we worden er gelukkiger van! 
 

Drie online workshops

De wandelworkshops vinden online plaats via zoom, drie donderdagen achter elkaar van 12.00 tot 13.00. 
 
Wandelen in je eentje - donderdag 26 november 12.00 – 13.00 
We voelen ons allemaal net een stukje lekkerder na een wandeling. Tijdens deze workshop bekijken we de effecten die natuur heeft op onze mentale gezondheid.  We behandelen een aantal praktische werkvormen waarmee je aan de slag kunt tijdens je wandelingen.
 
Wandelen met kinderen - donderdag 3 december 12.00 – 13.00
Ook kinderen hebben veel baat bij een lekkere wandeling. Maar hoe krijg je ze naar buiten en maak je een wandeling interessant? Deze workshop gaat over de effecten en concrete manieren om met hen op avontuur te gaan.
 
Wandelen met ouderen - donderdag 10 december 12.00 -13.00 
Een extra gevoelige groep in deze crisis zijn de ouderen. Juist zij zijn echter gebaat bij lichamelijke activiteit en een bezoek aan de natuur. Tijdens deze workshop gaan we in op het belang om deze groep naar buiten mee te nemen en manieren waarop dat corona-proof kan.
 

Aanmelden via de website van IVN 

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Donderdag 10 december
Hoe laat
12.00 – 13.00 uur
Waar
Via Zoom
Aanmelden
Via de website van IVN 
Website