Waarom je het Molenvlietpark moet bezoeken

Waarom je het Molenvlietpark moet bezoeken

Tussen familiepark drievliet en Landgoed Vredenoord in Den Haag ligt het gloednieuwe Molenvlietpark. Een park vol verrassingen, opvallend veel biodiversiteit en prachtige uitkijkjes. Een groen cadeautje tussen het beton. Daar moeten wij natuurlijk een kijkje gaan nemen! Pauline en Marlissa brachten op de fiets een bezoek aan dit bijzondere park. 

“Het Molenvlietpark is onderdeel van de Rotterdamse Baan, de nieuwe verbindingsweg tussen knooppunt Ypenburg en de Centrumring van Den Haag. Wat ons direct opvalt is de biodiversiteit, we zien verschillende soorten vogels. Meerdere reigers staan langs de waterkant en we spotten vele gewassen zoals prachtige witte bloemetjes. 
 
 
Er zijn verschillende soorten landschappen te ontdekken in het park. De strakke lijn van de lange loopbrug in het water geeft een enorm vergezicht. Dan heb je ook nog de natuurvriendelijke oever met moerasachtige grond en allerlei unieke, robuuste plantensoorten. Die bijna lijken op waterplanten. 
 
 
Via de kronkelpaadjes aan de zijkant van het park ontdek je romantische plekjes zoals het trekpontje waarmee je binnenkort kan varen naar het naastgelegen landgoed Vredenoord. We ontdekken waterlelies onder een bruggetje en een gigantische appelboom, hellend over het water aan de kant van landgoed. 
 

Ook voor kinderen is dit een leuke plek, aan het begin van het park staan verschillende speeltoestellen zoals een loopbrug en een klimmuur. De vijvers in het midden dienen als waterberging waar wel 60 miljoen liter water kan worden opgevangen. Dat is handig omdat we tegenwoordig steeds meer last hebben van regenval en het water door de bestrating in de stad moeilijk weg kan.
 

Het park is niet super groot maar toch weten we ons hier eenpaar uur te vermaken en ontdekken steeds weer iets nieuws. Het contrast met het park Drievliet geeft een leuk, soms zelf bevreemdend effect. We zien steeds de draaiende, kleurrijke, attracties boven het park uitkomen. Tegenover Drievliet kijk je juist weer uit op een stedelijke omgeving en zien we kantoormensen die tijdens hun pauze een rondje wandelen over het park. 
 

We kunnen ons voorstellen dat het park ieder seizoen weer voor een nieuw uitzicht zorgt. Wij komen in ieder geval tot rust in dit prachtige park voordat we weer op de fiets stappen om door de drukke stad richting natuurgebied Meyendel te gaan. 
 
 
We fietsen naar Meyendel via het onlangs aangelegde fietspad in de Vlietzoom, tussen de Haagse binnenstad en Ypenburg. Onderdeel van de route is het bijzondere Jan Linzelviaduct, over de A4. Aan het begin van het viaduct vanaf de Vlietzoom staat een bijzondere zonneboom. De ‘boom’ bestaat uit zonnepanelen die energie opwekken om het viaduct ‘s avonds te verlichten. Het viaduct geeft je een mooi uitzicht over de stad. Aanrader!"
In de volgende blog lees je meer over natuurgebied Meyendel. 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden