Voorjaar in Ockenburgh: Hyacintenbos

Voorjaar in Ockenburgh: Hyacintenbos

Het Hyacintenbos, in de Haagse duinen ten zuiden van Loosduinen, is een verborgen paradijs met prachtige voorjaarsbloeiers!

Het is elk jaar weer een beetje afwachten: wanneer kunnen we genieten van de blauwe bloemenpracht van de hyacinten in het bos? Afhankelijk van de winter, hopen we vandaag al heel wat hyacinten in bloei te zien op deze wandeling. Wilde hyacinten zijn een van de bekendste stinsenplanten.
 

Blauwe bloemenpracht

Alle stinsenplanten bloeien vroeg in het voorjaar. De eerste beginnen al begin maart en de laatste bloeien door tot in mei. Deze prachtig bloeiende planten zijn in het verleden, vanaf de Middeleeuwen, van buiten Nederland ingevoerd en verwilderd geraakt. Ze zijn inmiddels ingeburgerd.
 

Stenen huizen

Destijds zijn de stinsenplanten geplant op buitenplaatsen: kasteeltuinen, oude boerenerven, kloostertuinen en dergelijke. Vooral in Friesland, Groningen, de Achterhoek, buitenplaatsen langs de Vecht maar ook aan de binnenduinrand. 'Stins' is een Fries woord waarmee vanaf ongeveer 1400 ‘stenen huizen’, (landhuizen) worden aangeduid.
 

Ockenburgh

De buitenplaats Ockenburgh is met name bekend om zijn wilde hyacint, maar er zijn veel meer stinsenplanten te vinden. Ga met ons mee op pad en laat je verwonderen door deze bijzondere planten, met hun specifieke kleuren en geuren.
 
Geniet van het voorjaar, wandel mee en laat je verrassen door de vele mooie plekjes waar de gids je mee naar toeneemt!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Zondag 28 april
Hoe laat
10:00 - 12:00 uur
Waar
Monsterseweg, 2553 RL, Den Haag
Kosten
Volwassenen € 8,00 Beschermer € 5,00 | Kinderen € 3,00 Beschermer € 3,00
Aanmelden 
Website