Verrijk je plantenkennis met de Bieslandse Bessenroute

Verrijk je plantenkennis met de Bieslandse Bessenroute

Wat is de natuur toch bijzonder. Er zijn zoveel diverse soorten planten, bloemen en dieren te vinden, allemaal met hun eigen buitengewone eigenschappen. De Bieslandse Bessenroute helpt je om planten en bloemen te leren herkennen en deze eigenschappen te waarderen. Ga je mee?

Daar gaan we dan: op zoek naar het meest bijzondere stukje natuur vlakbij het Delftse Hout! Op de website van de Bieslandse Bessenroute vind je alle informatie die je nodig hebt. Dit varieert van de routebeschrijving en de planten die je tegenkomt tot aan tips voor het plukken.

Goed voorbereid? De Korftlaan, vlak bij Delft, is het beginpunt. Wanneer je richting Het Delftse Hout wandelt, kom je al vlierbloesem tegen. Kun je ze vinden? Probeer de natuur in je op te nemen en de planten en bloemen te herkennen. Wil je even ontspannen onderweg? De Grote Plas bij het Delfste Hout is een fijne plek om te picknicken.

Ben je meer een dierenfan? Bij deze route kom je in verschillende landschappen en bij verschillende landschappen horen andere dieren! Zo kun je onderweg bijvoorbeeld schaapjes aaien, maar ook, als je goed kijkt en vooral luistert, grote sprinkhanen tegenkomen, libelles zien wegvliegen en bijen horen zoemen.

Wauw, wat een diversiteit aan planten! Met je ogen goed open ontdek je er een heleboel tijdens deze route. Ben je al look-zonder-look tegengekomen voor het avondeten? Of heb je watermunt ontdekt langs de kant van de oever? Ook vind je soms fruit om te plukken, voornamelijk bramen. En de mooie springbalsemien, heb je die al gespot? De zaadjes van deze plant kan je bijvoorbeeld verwerken in een hartige groentetaart!

Al bij al is de route ongeveer 8,8 kilometer. Doordat je continu bezig bent met het ontdekken van planten, bloemen en dieren loop je 'm met veel plezier. Het beginpunt is tevens het eindpunt. Hopelijk heb je niet alleen genoten, maar heb je ook nog eens een en ander opgestoken tijdens deze wandeling!

De wandelingen zijn gemaakt door FOODWALKS, kijk hier welke wandelingen ze nog meer te bieden hebben. 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Streekproducten

Een hemel van chocolade

De Bonte Koe Chocolade
Jenevermuseum Schiedam
Streekproducten
Workshops
Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Eten & drinken
Kunst & cultuur
Streekproducten

Theehuis & Restaurant de Dames.

Restaurant & theehuis De Dames
Wandelen & fietsen

Broedseizoen! Dit kun jij doen om dieren en hun jongen te helpen

10 x de groenste plekken van Rotterdam door een expert

‘Op het dak’

Kidsproof je dag besteden bij Natuurtalent

Natuurtalent

Klauterwoud work out

De Broekpolder