Verrassend Maassluis

Verrassend Maassluis

Maassluis is een plek waar we niet vaak komen. Eigenlijk is dit zonde, want Maasluis is een hele groene stad in de gemeente Midden Delfland. Gelukkig hadden we in het lange paasweekend de gelegenheid om een hapje te gaan eten bij de Karperhoeve, in Maassluis.

De Karperhoeve is een monumentaal pand uit 1711. Momenteel kun je hier voor een breed scala aan activiteiten terecht: onder andere paardrijlessen, huifkarritten en kinderfeestjes behoren tot het arsenaal, maar ook voor het huren van een vergaderruimte kun je hier terecht. Erg leuk wanneer je je kinderen echt wat meer uitleg wilt geven over het boerenleven.

Als echte stadsmensen lopen wij vrij sceptisch het terrein op. Nu vinden wij het als gezin heel fijn om in een landelijke omgeving te zijn, maar om eerlijk te zijn komt het niet vaak genoeg voor. Vaak kiezen we toch voor dat ene ‘hipster’ koffietentje in de stad. Daar kun je ook nog eens bij optellen dat ik mij van de meeste dieren kapot schrik. We laten ons er echter niet door weerhouden om toch het platteland op te zoeken. Onze zoon willen wij juist zoveel mogelijk verschillende dingen laten zien, dus het is fijn dat we vandaag de gelegenheid weer hebben gekregen.

Bij aankomst worden we vriendelijk begroet en daarna komt één van de eigenaren, Ineke, om ons welkom te heten. Soms ontmoet je van die mensen die je gelijk gunt dat er heel veel mensen op haar fijne plekje komen. We zijn nogal gevoelig voor fijne mensen, en Ineke is zo ontzettend sympathiek! Met liefde vertelt ze over de boerderij en het leven dat daarbij hoort. Op het land zie je een variatie van verschillende dieren, van kippen tot paarden. Daarnaast zijn er verschillende ruimtes die gebruikt kunnen worden in de Karperhoeve, afhankelijk van of je met een kleiner of juist met een groter gezelschap bent. Wij zijn lekker met zijn drieën en mogen plaatsnemen in een zijkamer met veel geschiedenis aan de muur. De tafel is al voor ons gedekt, zodat we gelijk kunnen plaatsnemen en genieten van onze boerenlunch.

We beginnen met een huisgemaakte tomatensoep met ballen, echt zo’n soep die je oma misschien vroeger maakte. Zo’n soep die je eigenlijk zelf ook vaker zou willen maken, maar  waar je niet de tijd voor neemt. Onze zoon kan de soep helaas nog niet waarderen, maar dat ligt meer aan zijn leeftijd: onze eenjarige zoon begint namelijk een hele eigen mening te ontwikkelen wat betreft eten. Van de rest van het eten smult hij vervolgens in ieder geval aardig. Naast de soep is de lunch erg uitgebreid met boterhammen en verschillende soorten beleg (waaronder kaas, ham en vers gekookte eitjes). Je hebt de keuze tussen verschillende dranken waaronder koffie, thee, melk en verse jus. Daarnaast kun je jouw boterham aanvullen met tomaatjes en komkommer en als toetje kun je afsluiten met fruit.

Nadat we ons buikje heerlijk rond hebben gegeten, lopen we nog een rondje over het terrein om alle dieren aan onze zoon te laten zien. De angst voor de dieren die ik in het begin heb ervaren is zo goed als weg en dat komt denk ik mede door de prettige sfeer.

Je kunt helaas niet zomaar aanschuiven bij de Karperhoeve, maar je kunt van tevoren even bellen of een mailtje sturen om te reserveren. Wanneer je in de omgeving aan het fietsen bent kun je altijd even bellen om te vragen of er wellicht een plekje is.

Wij houden hem in ieder geval in gedachte voor een kinderfeestje. 

 

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids
Familie & kids
Ontspanning
Overnachten
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Eten & drinken
Eten & drinken
Streekproducten

Molens, vlinders en de fruitige oase van Jomajole

Jomajole kersenkwekerij
Buitenhotel De Vreemde Vogel
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning