Verborgen schatten van het Zeeheldenkwartier

Verborgen schatten van het Zeeheldenkwartier

Één van de gezelligste stadswijken gelegen aan de rand van de Haagse binnenstad is het Zeeheldenkwartier. Naast de zeeheld of piraat is iedereen hier welkom. Vol met mooie design- en vintagewinkels, restaurantjes met homemade goods, zonnige pleinen en veelal in authentieke panden. 

Het Zeeheldenkwartier is niet alleen een heel multicultureel wijkje (25 nationaliteiten), maar het is ook één van de oudste Haagse stadswijken met herenhuizen, hofjes en her-en- der wat nieuwbouw. Het grootste gedeelte van deze buurt is gebouwd tussen 1870 en 1890 in het Veenpolder. Eigenlijk bestaat het Zeeheldenkwartier uit de Zeeheldenbuurt en de Dichtersbuurt. Het rechte stratenpatroon met de hoge bebouwingsdichtheid is één van de kenmerken van deze buurt. Door de jaren heen raakte de wijk echter steeds meer in verval. In 1981 werd het Zeeheldenkwartier aangewezen tot stadsvernieuwing. Niet alleen de woningen werden onder handen genomen maar ook de straten kregen hun oude glorie terug. Tegenwoordig is het weer eén van de leukste wijken waar ook de Haagse locals graag komen.

Ook de redactie van Hof van Delfland heeft haar hart verpand aan deze mooie wijk.

Een bijzondere mix van vintage, lekker eten, (woon)design, galeries tussen massagesalons en de buitenlandse buurtsuper. Wij waren op een mooie dag in het Zeeheldenkwartier. Weliswaar eerst met wankelende zeebenen, maar aan einde van de dag voelden we ons toch echte Zeevaarders. Wij hebben een paar tips voor de echte Zeeheld (of piraat).

Edwin Pelser 
Edwin Pelser is niet alleen eén van de initiatiefnemers van het designkwartier, maar ook de trotse eigenaar van een design/woonwinkel. De winkel bestaat uit drie verschillende panden die met elkaar verbonden zijn. Deze grootse ruimte (waar je ook binnenkomt) staat vol met mooie spullen en niet alleen voor een grote portemonnee. Je vindt hier de leukste cadeautjes voor kinderen, maar ook mooie spullen voor in de keuken, meubels en accessoires zoals laptop hoezen. Als je doorloopt kom je in de pilot store van Vij5. Producten die zich kenmerken door gebruik van pure, duurzame materialen met oog voor mooie details. Als je een klein ommetje maakt door de tuin, dan kom in de Pop up store van het Scandinavische merk Muuto. Hier kan je het grootste deel van de collectie vinden. Alle spullen die hier verkocht worden, worden gekenmerkt door een verhaal; door een gedachte. Vernieuwing met respect voor tradities, waarbij harmonie tussen mens en natuur gewaarborgd blijft. 
Piet Heinstraat 123 | 2518 CG Den Haag | 070 360 92 37| http://www.edwinpelser.nl

Crunch Café
Of je nu een plekje zoekt om je buikje rond te eten, om te werken of om alleen koffie te drinken, bij Crunch Café ben je op de juiste plek! Lekkere koffie gebrand door de lokale branderij Boon, huis gemaakte taartjes en een leuke speelhoek voor de allerkleinsten. 
Piet Heinstraat 108 A | 2518 CM Den Haag | 070 264 0552 | http://www.crunchcafe.nl/

 

Yurt Collection
Zo halverwege de route viel ons oog op deze mooie ruimte van de winkel Yurt Collection. Een woon- en designwinkel waar oosterse tradities en hedendaagse westerse designs worden samengebracht onder een dak. Van meubels tot plaids tot sieraden, de gehele collectie is geïnspireerd door de Zijderoute. De eigenaresse Güler Berk vertelde ons dat ze vaak samenwerkt met ontwerpers die wonen in landen langs de oorspronkelijke Zijderoute. Alle ontwerpers werken met natuurlijke en eerlijke materialen en waar mogelijk worden de meubels gemaakt van restmateriaal. Het is bijna onmogelijk om er weg te gaan zonder iets te kopen. 
Zoutmanstraat 43 A | 2518 GM Den Haag | 070 737 1288 | http://www.yurtcollection.com
 

Bar enZo
Dit kleine winkeltje is een paradijs voor de vintage liefhebbers. Van potten en planten tot kleding en accessoires. Je kunt er niet alleen winkelen, maar ook lekker een kop koffie drinken, een taartje eten en een goed boek lezen. Bij mooi weer gooien ze de tuindeuren open! Je kunt hier alles lezen over dit leuke plekje. 
Prins Hendrikstraat 103 | 2518 HM Den Haag | http://www.bar-enzo.com
 


Zeeheldenfestival
Ook zeehelden vieren graag feest. Wat ooit begonnen is als een protestmanifestatie is uitgegroeid tot het grootste en leukste buurtfeestje van Den Haag. Van 29 juni tot 3 juli kun je 5 dagen lang genieten van live muziek, dans, straattheater en nog veel meer. Laat je verrassen. Kortom er is genoeg te beleven in deze gezellige stadswijk. Het Zeeheldenkwartier is te vinden op Prins Hendrikstraat, Piet Heinstraat en de Zoutmanstraat. Vanuit de Haagse binnenstad ben je er in 10 minuten. Wil je meer weten over het Zeeheldenkwartier? Klik hier en volg onze facebook pagina, want wij posten geregeld leuke events uit deze wijk. Of je kunt ze bezoeken http://www.zeeheldenkwartier.com/

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Kunst & cultuur
Familie & kids
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Buitenhotel De Vreemde Vogel
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Eten & drinken
Familie & kids
Kunst & cultuur
Ontspanning
Streekproducten
Workshops
Eten & drinken

Romige pasta met spruiten

Workshops
Eten & drinken
Ontspanning

Dagje actief bij Outdoor Valley

Outdoor Valley
Streekproducten

Romige pasta met spruiten

Agendapunt: Ontspanning

Parqiet
Winkelen

Top 5 tips voor de zomervakantie!

Gebakken luchtbox

Fenix Food Factory

Breng de winterse geuren mee naar binnen!

Real City People in het Wild - deel 1

Hoeve Biesland
Wandelen & fietsen

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust

Overtraining: hoe voorkom je het?

Recept: Dumplings met zelfgeplukte daslook en boerenkaas uit Nootdorp

Verborgen Tuinen voor Stadsmensen