Vanuit Zoetermeer het groen in

Vanuit Zoetermeer het groen in

Vanuit Zoetermeer kun je gemakkelijk een OV-fiets pakken en ligt de natuur om de hoek. In die natuur zijn verrassend mooie plekken te vinden: om te ontspannen, groenten te kopen voor het avondeten of te zwemmen.

Je start bij Zoetermeer Oost of Zoetermeer Centrum West, waar je je OV-fiets ophaalt. Het abonnement is gratis (wel even van tevoren activeren) en voor 3,85 kun je 24 uur lang op pad.

Allereerst fiets je naar een plek om te recreëren: het Westerpark. Daar kun je bowlen, is een enorme speeltuin en kunnen boten gehuurd worden. Ook is er een terras en een restaurant. Hier zul je je niet snel vervelen.

Daarna fiets je door naar een plek om wederom van het water te kunnen genieten: de Dobbeplas. Deze ligt in de richting van Delft. Hier mag gezwommen worden en in het gras kun je lekker picknicken. Onderweg fiets je tegen 'Kleur & Smaak' aan in Nootdorp, aan de Hogeveenseweg. Hier kun je bloemen kopen en mooie groenten, welke buiten staan in stalletjes.

Nadat je hebt ontspannen bij de Dobbeplas - misschien een stukje hebt gezwommen of een beetje gepicknickt - fiets je verder naar een prachtig grote en biologisch dynamische boerderij: Hoeve Biesland. Hier kijk je je ogen uit! Allereerst kom je namelijk langs de moestuin van de boerderij, waar allerlei verschillende groenten groeien. Als je vervolgens doorfietst naar de boerderij zelf, die in het midden van een enorm stuk groen staat, kun je daar in De Weilandwinkel huisgemaakte (groenten, vlees en zuivel) en andere duurzame lokale producten kopen. Ook vind je hier de hond, kat, kippen, koeien en schapen die graag een aai bij je komen halen. Hoeve Biesland wil de bewoners in dit gebied de kracht van de natuur laten ervaren en dat is erg goed zichtbaar in het mooie familiebedrijf.

Nadat je lokale groenten hebt ingeslagen en met de dieren hebt geknuffeld, stap je je OV-fiets weer op om terug naar Zoetermeer te fietsen. Die doe je via de mooie beboste gebieden en als je goed kijkt, zie je de koeien van Hoeve Biesland ook nog grazen.  

Wil je ook op pad? Bekijk hier de route die Sanne heeft afgelegd. 
De smaak van Zoetermeer te pakken? Bekijk hier wat de stad nog meer voor moois (en lekkers) te bieden heeft.
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Ontspanning
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Op bezoek bij ‘Papa Kazmi’ tijdens de lichtjesavond in Delft

Hills & Mills

Ackerdijkse plassen

Ackerdijkse plassen
Sport & avontuur

De natuur ervaren in de stad

Sporten bij Natuurlijk Sportief

Natuurlijk Sportief

Quad rijden bij Buitenplaats Vlaardingen

Buitenplaats Vlaardingen
Wandelen & fietsen