Uitwaaien op het water bij Vlietzicht

Uitwaaien op het water bij Vlietzicht

Al jaren ben ik op zoek naar de beste manieren om te ontspannen. Na veel onderzoek en uitproberen weet ik een ding zeker; wie echt wil ontspannen doet er goed aan dat te doen op of bij het water.

Daarom pakte ik op een namiddag na mijn werk mijn vriend bij de hand en nam hem mee naar Vlietzicht in Schipluiden. Tijd voor rust in plaats van Netflix, de mobieltjes gingen uit en de t-shirts ook! Zo gleden we zachtjes door het water, omringd door de rust van vogelbroedplaats de Vlietlanden.

Bij Vlietzicht ben je altijd welkom. Voor een drankje of om spontaan een roeibootje of een waterfiets te huren als je d’r even tussen uit wil. Daarmee is Vlietzicht het een van de weinige plekken waar je op de bonnefooi het water op kunt. De Vlietlanden zijn een oase van rust en dat is geen toeval. Hier wordt het natuurgebied bewust stilgehouden om vogels de kans te geven om te broeden.

Om de beurt roeien we verder, even ga ik languit op mijn rug liggen en kijk naar de vorming van wolken en de overvliegende vogels. Het water klettert zachtjes tegen de zijkant van de boot als ik mijn hand over de rand in het water laat hangen. Praten lijkt overbodig.

Met uitzondering van de fluisterboot en een visser of twee aan de oever komen we op het water bijna niemand tegen. De eenden winnen het hier van de mensen qua aantallen.

Roeien is niet alleen ontspannen maar ook inspannend! Voor de mensen die het water op willen zonder spierkracht is een toer met de Fluisterboot de beste tip. Wie het gebied wil ontdekken op de fiets kan gebruik maken van Veerpont de Kwakel

Een prachtig klein bootje dat wandelaars en fietsers met veel liefde naar de overkant brengt. Zo kun je ook met je fiets in de hand het water beleven. Wat ons betreft is roeien een perfect plan, zo heb je alle vrijheid en alle rust voor jezelf.

 

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden