Tiny Houses aan de stadsrand

Tiny Houses aan de stadsrand

Steeds vaker hoor je mensen praten over de Tiny House Movement. Dit past helemaal in de huidige trend van 'sustainable living', die steeds populairder wordt. Je eigen groente en fruit verbouwen is natuurlijk ook helemaal hip en happening.

Een groeiende groep mensen lijkt een verlangen te koesteren om kleiner te gaan wonen en een levensstijl na te streven dichter naast de natuur, het liefst met een paar vlinders erbij.

Ook online is de Tiny House Movement goed vertegenwoordigd, een Google zoekterm leidt naar ontelbare pagina’s met prachtige en inventief ontworpen Tiny Houses.

Deze piepkleine huisjes maken werkelijk het beste van elke vierkante centimeter en staan voor vele van ons symbool voor voor zelfstandigheid en vrijheid. De bewoners van Tiny Houses zijn bevrijd van hoge vaste woonlasten en de drukte van de grote steden, die steeds meer inwoners aantrekken.

Tiny Houses zijn een Amerikaanse trend maar wat we vaak vergeten is dat Nederland helemaal bol staat van de Tiny Houses om makkelijk zelf groente, fruit en bloemen te verbouwen. Alleen heeft het hier een iets andere naam: Volkstuintjes!

Volkstuintjes met tuinhuisje; er is een lange traditie van Nederlanders uit de stad die hun eigen stukje land en tuinhuisje aanschaffen en deze met liefde en toewijding onderhouden.

Deze tuinen en huisjes werden veel gebruikt als tweede thuis voor in het weekend en soms zelfs voor de hele zomer. Je eigen stukje groen is geen nieuwe behoefte, zeker niet in Nederland, daar hebben we gelukkig al veel op gevonden.

 "tuinhuisje als de perfecte locatie om te ontspannen

Elke stad telt minstens één volkstuin; Rotterdam telt er wel 43! Kijk eens online voor een kaart met alle tuintjes bij jou in de buurt. Overnachten in je tuinhuisje kan tegenwoordig ook nog in redelijke luxe: elektra, centrale verwarming en zelfs wifi is allemaal mogelijk in de tuinen. Steeds meer mensen werken flexibel of thuis en kiezen hun tuinhuisje als de perfecte locatie om te ontspannen en ‘thuis’ te werken. Je mag wettelijk tot zes maanden per jaar voltijd op de tuinen wonen als je dat wilt. Naar je werk gaan is vanaf de tuinen ook geen probleem, je zit immers vaak aan de rand van de stad.

Volkstuinen zijn bijna altijd open voor bezoekers; negen maanden per jaar zijn deze tuinen van de ochtend tot de middag geopend voor het publiek. Zeker in de lente en zomer zijn deze huisjes echt het bezoeken waard.

Wie ook een tuinhuisje wil kan het beste op bezoek gaan bij diverse verenigingen en online het huisjes-aanbod in de gaten houden.

De tuinen vergen wel wat aandacht, liefde en tijd, mocht je dus bijvoorbeeld een jong gezin hebben of een drukke baan, dan is het natuurlijk ook mogelijk om samen met een groep vrienden een eigen huisje aan te schaffen, perfect om samen te barbecueën in de zomer.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden