Thuis bij het Vreemde Vogel festival

Thuis bij het Vreemde Vogel festival

De dames en heren van de Vreemde Vogel houden van gezelligheid! Vaak worden er verschillende activiteiten georganiseerd, van wijnproeverijen voor de grote mensen tot knutselen voor de kleintjes. 

Op 15 mei vond daarom het allereerste Vreemde Vogel festival bij Pluimage plaats om te laten zien dat dit ook allemaal makkelijk samen kan.

Dansen tot dat je er bij neervalt, lekker eten om je vingers bij op te eten en lachen tot je buikpijn hebt.

Plezier voor jong en oud dus! Ondanks het frisse weer lieten we ons niet tegen houden. Bij aankomst kregen we, behalve een stempel, ook de plattegrond en het tijdschema mee zodat we niks hoefden te missen. Nadat we onder de grote bogen waren gelopen kwamen we aan op het uitbundig versierde terrein. Bij binnenkomst was te merken dat de sfeer er al goed in zat! Iedereen was vrolijk, de sfeer was gemoedelijk, kinderen renden giechelend in hun extraordinaire gekleurde vogel outfits en her en der zag je iemand aan zijn bier of wijn nippen.

Op verschillende plekken waren er activiteiten te doen. Yoga voor de vroege vogels, hoepeldansen voor degenen met soepele heupen en zelfs kussen-gevechten (omdat het kan en tof is!). Als je jong genoeg was, dan mocht je naar het stoere ‘Verboden voor ouders’ festival; met andere woorden ouders die lekker van een afstandje de kinderen in de gaten hielden, uiteraard met een lokaal gebrouwen biertje of VL92 Gin & tonic in de hand. 

Naast al deze doe-activiteiten hadden de Vreemde Vogels voor een uitstekend muziekprogramma gezorgd. Verschillende bands uit Vlaardingen, Rotterdam en omstreken zorgde ervoor dat niemand stil stond. Van rock ‘n roll tot dromerige popliedjes tot reggae tot funk, voor iedereen wat wils dus. 

Van al dat dansen krijg je serieuze honger maar gelukkig voor ons stonden er over het hele terrein verschillende food stands.

Vlakbij de moestuin kon je lekker gezond snacken bij de saladebar en als je je neus volgde kwam je uit bij het kampvuur waar je niet alleen marshmallows kon roosteren, maar ook een mals kippetje kon krijgen. Uiteraard werd er ook aan de burgerliefhebber gedacht ;). Na het eten stond Hoeve Bouwlust paraat met heerlijke boerenijsje. Wij lieten ons verleiden tot een bak nacho’s met een biertje en wijntje. Was ook helemaal niks mis mee. Terwijl we rustig van ons drankje aan het genieten waren, viel het me op dat het publiek enorm gemêleerd was. Van kleuters tot tieners tot hipster (ouders) tot pasgeboren hummeltjes tot oma’s en opa’s. Een bont gezelschap waar het festival prima op heeft weten te inspelen qua invulling van hun programma. Job well done guys!

Wil je hier ook een keer bij willen zijn? Dat kan want op 5 juni 2017 is er weer een Pluimage festival. Een dag lang waar niks moet maar alles mag! Kun je echt niet wachten tot die datum? Je kunt er ook het gehele jaar door terecht om te genieten van de natuur, om je gedachtes te laten vliegen, of om gewoon even niks te doen. Dan kan je natuurlijk ook gewoon slapen in een van de bijzondere slaapplekken.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Van Baerlestraat 252 (voor navigatie Vossiusstraat 6)3132 EK Vlaardingen Tel. 010-3415025
Email:info@devreemdevogel.nl  Webhttp://www.devreemdevogel.nl
Kunst & cultuur
Familie & kids

Hardlopen in het wild

De Broekpolder
Buitenhotel De Vreemde Vogel
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning

Real City People in het Wild - deel 1

Hoeve Biesland

Permacultuur. Hoe groen zijn jouw vingers?

Eten & drinken

Echt Spaans genieten bij Destino

Destino

Gezonde voeding enkel voor de elite?

Biologisch… super logisch. Maar wat is het nou eigenlijk?

Hoeve Biesland
Buitenhotel De Vreemde Vogel
Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning