Theehuis & Restaurant de Dames.

Theehuis & Restaurant de Dames.

Waar metro lijn C eindigt bij de Terp in Capelle aan den IJssel begint er een prachtig stuk natuur. Aan de Noordkant van de Hollandse IJssel ligt de Groenendijk. Deze dijk loopt vanaf Capelle helemaal naar Nieuwerkerk aan den IJssel om vervolgens samen te voegen met de 's Gravenweg. De Groenendijk omarmd het mooie natuurgebied Hitland. Aan het begin van de Groenendijk ligt het Theehuis & Restaurant de Dames.

Als je vanaf Capelle de Groenendijk volgt zie je al snel aan je rechterhand een klein haventje met woonboten en direct aan de overzijde van de dijk ligt Theehuis & Restaurant de Dames. De Dames staat op Leefgoed de Olifant. De naam klinkt wat vrouwelijk maar dat is het verre van. Het heeft een landelijke sfeer en een geweldig uitzicht! De picknicktafels en de grote BBQ nodigen uit voor een lekkere avond vlees, bier en vrienden! Naast het restaurant en theehuis hebben ze verschillende plekken waar recepties, vergaderingen of bruiloften kunnen worden gehouden.

De naam klinkt wat vrouwelijk maar dat is het verre van. Het heeft een landelijke sfeer en een geweldig uitzicht!

Wij kwamen voor een drankje omdat je aan de picknicktafels heerlijk in het zonnetje zit en we de avondzon over het platteland kunnen zien ondergaan. De charmante jonge dame van de bediening had ons overgehaald om mee toen doen met het onbeperkt BBQ arrangement. Hier was natuurlijk niet veel moeite voor nodig.... Zeker toen we de heerlijke stukken zalm én een gigantisch stuk tournedos op de BBQ zagen liggen. Bij de Dames gebruiken ze zo veel mogelijk van eigen land of streekproducten. Ze maken zelf smeersels, jam en zelfs Limoncello! Vooraf kregen we biologisch brood met smeersels. Daarna volgde de zalm, die was heerlijk gerookt met een crunchy zoutkorst. De zalm werd vergezeld door gamba's en mosselen. Deze waren in aluminiumfolie met een hoop knoflook gegaard op de BBQ.

Theehuis en Restaurant de Dames is echt een relaxte plek. 

Vervolgens kregen we nog een stukje zeebaars. Naast deze voorgerechten hadden ze verschillende salades, waaronder een heerlijke aardappelsalade. Ook was de chef groene asperges en mais aan het grillen. Ondertussen zaten we al aardig vol en moesten we nog beginnen aan het vlees! Het grote stuk tournedos werd in plakken gesneden en kort afgebrand voor je, heerlijk! Het vlees was super mals, vers en op smaak. Je kon ook nog kiezen voor satéspiesen en bij het BBQ arrangement zat ook nog een grand dessert. We moesten even bijkomen voordat we aan het grand dessert begonnen... Zulke hoeveelheden zijn we niet gewend!

We moesten even bijkomen voordat we aan het grand dessert begonnen... Zulke hoeveelheden zijn we niet gewend!

Binnen hebben ze een groot rek met allerlei soorten losse thee om uit te kiezen. Hier ben ik erg fan van dus ik koos voor een bijzondere thee die ik nog niet eerder op had. Een milky Oolong thee. Deze semi gefermenteerde thee heeft een wat romige smaak. De meningen verschillen of er melk gebruikt wordt tijdens de productie van de thee. Zo ver ik weet komt het door het soort blad, wat van nature een romige smaak afgeeft. Na mijn thee bevindingen kwam het grand dessert. En dat was grand! Ook dit was echt een heerlijk gerecht.

Theehuis en Restaurant de Dames is echt een relaxte plek. Zeker de moeite waard om eens langs te gaan. 30 juli en 13 augustus is er weer een BBQ arrangement. Hier kom ik zeker weer voor terug. Maar dan met groep hongerige vrienden!

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids

Permacultuur. Hoe groen zijn jouw vingers?

Nazomerdag bij Strandtent De Pit

Strandtent De Pit
Eten & drinken

Helemaal geen Hollandse nieuwe- nieuws

Klaar voor de lente met 3 groene sap combinaties

Wandelen en ontspannen bij Kasserie OCK

Kasserie Ock
Ontspanning

Bijzondere tuin Arboretum-Heempark Delft

Arboretum-Heempark Delft
Eten & drinken
Ontspanning
Streekproducten

Vroesenpaviljoen - Huiskamer in het park

Vroesenpaviljoen
Streekproducten

De Vang

De Vang

Een hemel van chocolade

De Bonte Koe Chocolade

Brouwerij Noordt

Brouwerij Noordt

Coppi Koffie; Tussen fiets en koffie.

Coppi Koffie
Wandelen & fietsen

Een rondje landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh

Kidsproof je dag besteden bij Natuurtalent

Natuurtalent