Survival Bootcamp bij Outdoor Valley.

Survival Bootcamp bij Outdoor Valley.

Zoals jullie weten is mijn challenge voor Hof van Delfland het uitproberen van verschillende buitensporten. Dit keer bezocht ik Outdoor Valley in Bergschenhoek. Dit is een veelzijdig outdoorcentrum waar je aan allerlei leuke activiteiten mee kunt doen. Ik besloot de proefles 'Survival Bootcamp' te gaan volgen en bereid me mentaal voor om vies te gaan worden.

"ik mag nog net even het prachtige avondrood meepikken

Ik stap op mijn fiets naar de Hoekse Kade 41 in Bergschenhoek en besef na tien minuten fietsen dat ik een erg mooie route ga afleggen. Mijn fietstocht gaat langs de Rotte en haar molens, een park en uiteindelijk het Hoge Bergse Bos. Het wordt al avond terwijl ik aankom bij Outdoor Valley en ik mag nog net even het prachtige avondrood meepikken. Ik loop naar binnen bij een soort grote blokhut waar zich de kantine, de kleedkamers en de receptie van Outdoor Valley bevinden.

Het ziet er heel tof uit en ook de omgeving midden in het bos is fantastisch. Ik word begroet door de mensen die achter de bar staan en mijn trainer van de avond, Jeffrey. Ik noteer mijn gegevens op een formulier en kijk de kantine rond: alleen maar mannen. Ik ben onder de indruk en vraag me af of ik het vanavond kan bijbenen. De mannen zien er namelijk uit als echte profs, inclusief lampje voor op het hoofd en snelle schoenen. Maar gelukkig, vijf minuten voor tijd word ik gered en komt er een tweede vrouw de kantine in lopen.

We beginnen de les met een warming-up die bestaat uit planken, springen en slalommen. Hierna rennen we het bos in en gaat het echte werk beginnen. Ik kijk mijn ogen uit wanneer ik zie dat het eerste parcours bestaat uit banden, touwen, netten en boomstammen. Ik maak mijn borst nat en kies een maatje uit waarmee ik samen de uitdaging aan ga. We doen lunges, hangen een minuut lang aan een paal, klimmen in een net, gooien touwen over onze schouders en hangen aan een autoband met onze benen in de lucht zoals echte survivalaars.

"De omgeving is geweldig en je voelt je na de les helemaal voldaan!

Na het eerste parcours rennen we weer een stuk door het bos, dat rond het tijdstip van acht uur trouwens pikkedonker is en alles extra spannend maakt. Het tweede parcours bestaat uit Monkey bars; waar we met drie verschillende technieken leren naar de overkant te slingeren: een net om overheen te klauteren naar de overkant, wat balken om jezelf overheen op te drukken en een aantal boomstammen die we in onze nek leggen tijdens het squaten. Dit alles doen we achter elkaar in circuitvorm en ik kan je vertellen dat het goed zwaar is!

Oké, tijd voor het derde en laatste stuk van de training. We beginnen met het vooruit duwen van ons maatje, waarbij de een moet duwen en de ander zoveel mogelijk weerstand moet bieden. Hierna gaan we slootje springen en squaten, gevolgd door de laatste oefening, buikspieren. Dit doen we op de rand van een bruggetje met de voeten gericht naar het water. Dat is nog eens een unieke locatie!

Geschikt voor een beginner? De training is best heftig en het vraagt om een goede conditie. Ren je nooit en ben je ook geen ster in klimmen en klauteren? Dan is deze les niet echt geschikt voor jou. Trainer en groep? Ondanks dat ik me in het begin nogal geïntimideerd voelde door alle mannen heb ik de training als zeer prettig ervaren. De trainer is, evenals alle deelnemers, zeer enthousiast en behulpzaam. Ik voelde me erg op mijn gemak! Uitdagend? 100%. Je voelt je een echte survivalaar en wordt uitgedaagd nieuwe dingen te proberen die je normaal nooit doet. Aanrader? Ja zeker! Als je houdt van uitdagingen en sporten in de buitenlucht moet je echt eens een proefles proberen.

De omgeving is geweldig en je voelt je na de les helemaal voldaan! Ik geef de Survival Bootcamp een 10. De omgeving, de trainer en de bootcamp vond ik echt heel tof. Er wordt 100% inzet van je gevraagd en daar houd ik altijd van. Wil je meer weten over Outdoor Valley en alle activiteiten en arrangementen? Kijk op de website en vraag een proefles aan!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Hoeksekade 141
2661 JL Bergschenhoek
Tel: 010-5221380
Mail
Website
Facebook
Instagram
Sport & avontuur

Het bestbewaarde strandgeheim van Zuid-Holland: De Delflandse Duinen

Familie & kids
Sport & avontuur
Streekproducten