Surfing Scheveningen

Surfing Scheveningen

Daar stonden we dan op een zonnige donderdag bij Strandpaviljoen Zuid in Scheveningen voor onze allereerste redactie green bucketlist challenge. Surfen! En ja, dat kun je dus ook gewoon in Nederland doen.

"Ook al stond er één te miepen dat ze bang was voor zeemonsters, de ander hield niet van water en zand, de Hof van Delfland redactie laat zich daardoor niet uit het veld slaan. We zijn tenslotte Badass. HA!

Na lange wandelingen door de mooie duinen maakten we kennis met de mannen van Noordzee surfschool die ons de fijne kneepjes van het surfen gingen leren. De school wordt gerund door Joe Foster die met verschillende ervaren surfers les geeft in Scheveningen en Kijkduin. 

Een van de leraren is Thomas de Jong. Die surft al bijna zijn hele leven. Geboren en getogen in Bali stond hij al op zijn achtste (!) al op een surfboard om, zoals ze heel mooi zeggen, wat golfjes te pakken. Ook Tristan van Teijen stond al op jonge leeftijd op zijn board. Wat wil je als je in Australië geboren en getogen bent? Van horen zeggen schijnt dat dat wel dé plek te zijn om te surfen. Net als Scheveningen trouwens.

Nadat wij onszelf in een wetsuit hadden gehesen, liepen we het strand op met onze boards voor een korte uitleg over de golven, zandbanken, waar we op moesten letten als we in het water lagen, en vooral hoe we zonder kleerscheuren uit het water komen als het board onder je vandaan schiet.

Zoals Tristan zei:  We willen liever geen ambulance bellen.

De boards die ze gebruiken voor deze lessen zijn speciale softtech surfboarden. Met een zachte bovenkant en vinnen zijn deze ideaal voor beginners. 

Met deze aanwijzingen konden we het water op om te wennen aan het board en natuurlijk ook aan het koude water. Goddank voor de wetsuit. Met onze board onder onze armen liepen we een eind de zee in om er vervolgens met onze buik erop te liggen. Dobberend en voortgestuwd door de golven. Het best een heerlijk gevoel om zo over het water te glijden. Totdat je een bak met zeewater in je gezicht krijgt. Enfin. 

Nadat we beetje gewend waren aan onze surfboards en het water, mochten we weer aan land komen voor de tweede uitleg. Want nu wilden we ook heel graag ook een keer staan en neem van ons aan, dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is een combinatie van techniek, balans en natuurlijk ook een beetje lef hebben. Van een liggende naar staande positie noemen ze in de surf wereld ook wel een pop-up. In een soepele beweging je voeten onder je lichaam krijgen, zonder van je board te kieperen. In theorie klinkt het moeilijker dan het is. Als je eenmaal beetje doorhebt hoe de beweging moet, dan wil je ook gelijk het water in om het uit te proberen. Na een paar keer oefenen mochten we weer het water in. Geen van ons heeft gered om te staan maar als je eenmaal het surfen het een keer heb geprobeerd, dan wil je meer. 

Ben je na onze ervaring ook overtuigd dat jij deze challenge aan kan? Neem dan even contact op met de Noordzee Surfschool. Je kunt er terecht voor vrijgezellenfeesten, kinderfeesten, les met een groep of gewoon privéles. Al het materiaal word verzorgt dus geen zorgen als je geen board of wetsuit hebt. 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Familie & kids
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Eten & drinken
Familie & kids
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

De ideale zondag: Uitwaaien aan het Zuiderstrand

Zuiderstrand Den Haag
Sport & avontuur

Fluisteren op de Fluisterboot

Fluisterboot Andante
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur