SUPpen op de Bergsche plassen

SUPpen op de Bergsche plassen

SUPpen, oftewel stand-up peddelen, is sinds aantal jaren geleden plotseling hipper dan hip als full-body work-out. Bij sportfanaten en filmsterren zijn de surfplanken niet meer aan te slepen en dat is niet zonder reden. Hoewel de SUP-sport in Amerika heel groot is, is het in Nederland nog relatief onbekend.

Vreemd, want het Hollandse waterlandschap leent zich perfect voor het SUPpen en bovendien is het een sport waarbij je alle spiergroepen traint. En dát terwijl je vredig op het water staat en van de natuur geniet.

Ook op de redactie van Hof van Delfland kunnen we wel wat extra buikspier gebruiken. We lieten de kans dan ook niet schieten om een keertje te SUPpen met de supersportieve Caroline Ammerlaan van Sup’s Up. 
Sinds Caroliene ongeveer vier jaar geleden kennis maakte met suppen is ze niet meer van de plank af te slaan. Inmiddels geeft ze SUPlessen en clinics op verschillende locaties in de regio. 

Hoewel Caroliene aangaf dat de meeste mensen een SUPtocht gewoon met droge kleren doorkomen, leek het ons toch vrij onwaarschijnlijk dat we niet in de Bergse plassen zouden belanden. We namen daarom preventief toch maar een aantal droge outfits mee. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk!

Na een korte uitleg waren we klaar om de plas op te gaan. Je begint op je knieën en zodra je het aandurft sta je op. Door om de beurt links en rechts te peddelen glij je over het water. Het was even wennen maar we bleken al snel vrij stabiel te staan en begonnen aan eeen prachtige tocht over de Bergsche plassen.

Het is heerlijk ontspannend om in de laatste avondzon rustig over open water te peddelen. Onderweg zorgden overhangende bomen hier en daar voor een uitdaging en spotten we prachtige (vakantie)huizen aan het water.

Het ging voorspoedig. Maar net toen we zelfvertrouwen begonnen te krijgen, kwam er uit onverwachte hoek een speedboot, met als gevolg een aantal golven. Samen met onze medeSuppers deden we ons best om te balanceren op de golven, maar uiteindelijk klonk er toch een plons.

Één persoon uit onze SUPclub had de strijd met de golven verloren en lag in het water. Hard lachend, dat dan weer wel! Want door het peddelen en het zomerse weer hadden we het behoorlijk warm gekregen. Een frisse duik was daarom helemaal zo erg nog niet!

We hebben ontzettend genoten van onze eerste ervaring met SUPpen en gaan het zeker nog eens doen! En de spierpijn viel ons erg mee. Vind je het ook leuk om een keertje te proberen? Caroliene organiseert het hele zomerseizoen door allerlei leuke SUPtochten en –activiteiten. Op de website of facebook van SUP's UP zie je waar en wanneer je moet zijn.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Workshops
De Delflandhoeve
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops
Jenevermuseum Schiedam
Streekproducten
Workshops

Smaakexplosies bij La Tasca

La Tasca
Ontspanning

Fluisteren op de Fluisterboot

Fluisterboot Andante
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Ideale Zondag: De Bergse vallei

Bergse Bos
Sport & avontuur

Klauterwoud work out

De Broekpolder

Je eigen picknick op de Populierenroute

Het Bieslandse Bos
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Ontspanning
Sport & avontuur