Stadsplantenwandeling Rotterdam

Stadsplantenwandeling Rotterdam

Rotterdam is de enige stad in Nederland waar een getijde rivier doorheen stroomt; het getijdenverschil langs de rivier en in de oude stadshavens is meer dan een meter. Tussen de stenige rivierbeschoeiing kiemt van alles en een deel profiteert van de dagelijkse afwisseling tussen nat en droog. Loop op 29 augustus mee met de stadsplantenwandeling van Floron.

Aansluitend bij de nieuwe uitgave van "Stadsplanten" van Ton Denters (publicatie verwacht in april 2020) wandel je door het centrum van Rotterdam, min of meer langs de route uit het boek (maar in omgekeerde volgorde). Je bekijkt kademuren, stoepen, plantenbakken en oeverbeschoeiingen.


​Arboretum Trompenburg

Na afloop kun je de excursie verlengen met een bezoek aan het prachtige Arboretum Trompenburg (toegang op eigen kosten (€9,50, met museumjaarkaart gratis). Dit ligt vlak bij het eindpunt van de wandeling (Oude Plantage/Honingerdijk).
 

Verzamelen

Bij het monument "De Verwoeste Stad" van Zadkine op (het verhoogd gelegen) plein 1940. Dit is vlakbij metrostation Beurs en dichtbij (trein en metro) station Blaak. 
 

Tijden

Van 10h-14h (eindtijd flexibel afhankelijk van de groep) aansluitend gelegenheid voor bezoek aan Arboretum Trompenburg, geopend tot 17 uur.
 

Opgeven

 

Meer informatie via de website van Floron 

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Zaterdag 29 augustus
Hoe laat
10:00 - 14:00 uur
Waar
Bij het monument "De Verwoeste Stad" van Zadkine op (het verhoogd gelegen) plein 1940
Aanmelden
Via willemien.troelstra@xs4all.nl
Website