Sporten bij Natuurlijk Sportief

Sporten bij Natuurlijk Sportief

De naam Natuurlijk Sportief zegt het eigenlijk al: sporten in de natuur. Misschien denk jij nu gelijk aan bootcamp, maar in feite kan je het daar niet mee vergelijken. Natuurlijk ga je jezelf wel uitdagen op sportief gebied, maar dan niet met hippe kettlebells of gewichtszakken, maar met boomstammen en allerlei andere obstakels die de natuur jou te bieden heeft.

Geloof het of niet, maar Natuurlijk Sportief laat jou ontdekken dat de natuur eigenlijk een speeltuin is voor volwassenen! Ideaal om in te trainen. Op donderdagavond sloot ik aan bij de ‘basis’ trainingsgroep in Rotterdam bij de Kralingse plas. Natuurlijk Sportief heeft ook trainingsgroepen in Alkmaar, Breda, Dordrecht en Leiden. Ben je een keertje op vakantie in Canada (Montreal)? Zelfs dan kan je meetrainen met Natuurlijk Sportief; iedere zondag om 11.00 uur kan je daar aansluiten. 
Natuurlijk Sportief heeft drie verschillende trainingsgroepen.

De eerste is de ‘start’ trainingsgroep. Deze groep is bedoeld voor als je net begint met sporten of als je aan het herstellen bent van bijvoorbeeld een blessure. De ‘basis’ trainingsgroep is bedoeld voor de sportievelingen die wel van een uitdaging houden. Mijn training duurde van 19.00 uur tot 20.00 uur, maar daarna ging de ‘beasting’ trainingsgroep van start. Deze training is voor de sterke, ervaren sporters die maximaal willen gaan en de grenzen van hun kunnen willen opzoeken. 


Natuurlijk Sportief laat jou ontdekken dat de natuur eigenlijk een speeltuin is voor volwassenen!

Met een groepje van tien man ging de training van start, vanaf het parkeerterrein bij de barbecuevelden aan de Kralingse plas. Dwars over het grasveld, langs alle mensen die (luierend) aan het barbecueën waren - het was namelijk een warme nazomeravond -  renden we het Kralingse bos in. Halverwege het ruiterpad stopten we voor het ‘tenen-tikspel’. In tweetallen probeerde je elkaars tenen aan te tikken. Dit is nog vermoeiender dan je denkt, want je hartslag vliegt gelijk omhoog. Af en toe kwam je met elkaar in de knoop te zitten. Links en rechts van mij zag ik anderen de raarste kapriolen uithalen om andermans tenen te pakken (lees: een snoekduik maken over de grond). Dit spel is dan ook een perfecte ijsbreker geweest, vooral als nieuweling gaf dit een fijn gevoel. Daarna volgden opdrachten zoals in het bos zo zwaar mogelijke boomstammen optillen en nog meer duo-opdrachten met je eigen lichaamsgewicht. 


Vanuit het Kralingse bos renden we naar het strandje voor diverse spellen en opdrachten in het zand. Dan pas besef je hoe zwaar zand wel niet kan zijn. Met als klap op de vuurpijl: de Kralingse plas in! Oké, als je dat niet wilde, kon je er ook voor kiezen om naar de andere kant van het strand te rennen en weer terug. Want bij Natuurlijk Sportief geldt: je doet alleen de dingen waar je zelf zin in hebt! 

bij Natuurlijk Sportief geldt: je doet alleen de dingen waar je zelf zin in hebt! 

Aangezien ik tussen de training door foto’s aan het maken was, besloot ik ook te gaan rennen. Goed excuus toch? 
Na nog wat ludieke vechtspelletjes - die vond ik zelf het zwaarst - want de verzuring slaat toe en je traint hiermee op hoge hartslag, was het alweer tijd om terug te keren naar het Kralingse bos om nog één keer alles te geven als afsluiting. 

Deze training bevatte relatief veel hardlopen, maar dit varieert heel erg per training. Dus wees gerust als je geen hardloper bent. Ik kan Natuurlijk Sportief voor iedereen aanraden, mits je niet al gaat rillen bij het idee dat je met je knieën in nat gras moet gaan zitten. Onder leiding van een joviale trainer, waarvan het motto is: niks moet alles mag, vliegt de tijd voorbij en ga je met een voldaan gevoel naar huis. Positief opvallend aan deze training vond ik dat de helft van de groep uit mannen bestond. Vele bootcampclubjes bestaan grotendeels uit vrouwen. Bij Natuurlijk Sportief is dat dus absoluut niet zo! 

Zou je graag een keer mee willen trainen? Een proefles is altijd gratis! In Rotterdam kan je aansluiten op dinsdag- en donderdagavond. Ontdek de speeltuin voor volwassenen!

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Sport & avontuur

Overtraining: hoe voorkom je het?

Bosjes vosjes en door duinen struinen bij Ter Heijde

The Coast beach house

De natuur ervaren in de stad