Speciale kindertochten door eendenkooi Het Aalkeetbuiten

Speciale kindertochten door eendenkooi Het Aalkeetbuiten

Natuurmonumenten in Midden-Delfland biedt weer unieke rondleidingen aan door eendenkooi Het Aalkeetbuiten. Speciaal voor kinderen zijn er dit jaar OERRR tochten door de eendenkooi. Tijdens de tocht ontdek je wat een eendenkooi is, waarom en hoe hier vroeger eenden gevangen werden en hoe de kooiker dat deed. 

De kooiker neemt je mee terug in de tijd! Eendenkooi Het Aalkeetbuiten bestaat al ruim 400 jaar. Eendenkooien werden vroeger gebruikt om eenden te vangen om op te eten. Hier had de kooiker tamme eenden en een kooikershondje voor nodig. En absolute stilte was belangrijk. Hoe het vangen verder ging hoor je tijdens de excursie. In deze kooi worden eenden niet meer gevangen, maar het verhaal is nog altijd levend.
 

Hollandse cultuurhistorie

Eendenkooien vormen een oud en typisch Nederlands verschijnsel. Ooit waren er in Nederland zo'n 1000 eendenkooien. Nu zijn er nog ruim 100 over, waarvan de helft in goede of redelijke staat. In Midden-Delfland zijn er nog drie eendenkooien. Behalve die in de Aalkeetbuitenpolder beheert Natuurmonumenten ook de Eendenkooi Schipluiden, waar eenden nog wel gevangen worden. Zij worden niet gegeten, maar krijgen een ring voor wetenschappelijk onderzoek. De derde eendenkooi van Midden-Delfland is in particulier eigendom.
 

Meld je aan!

Als je mee wilt op een van deze excursies door eendenkooi Het Aalkeetbuiten is vooraf aanmelden noodzakelijk. De excursie kost € 4,00 voor leden van OERRR en € 5,00 voor volwassen leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen € 8,00 of € 7,00 voor kinderen.
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
25 augustus
Hoe laat
15:00 uur
Waar
Broekpolderweg 3, Maasland
Kosten
€ 5,00 voor volwassen leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen € 8,00 of € 7,00 voor kinderen
Aanmelden en website