Smaakexplosies bij La Tasca

Smaakexplosies bij La Tasca

18 jaar geleden openende Restaurant La Tasca zijn deuren, een Mediterraans restaurant waarbij de gerechten zijn geïnspireerd door de plattelandskeukens rondom de Middellandse Zee.


De gerechten worden dagelijks vers bereid met de lekkerste seizoensingrediënten en door de koks met passie en respect voor de producten klaargemaakt. La Tasca werkt daarbij vooral met biologische producten van kleine, ambachtelijke producenten. Michelle en Ailisha gingen er eten en spraken met de eigenaar Bert Singelenberg, die immers ook de Chef-kok is.


Bert maakt zelfs zij eigen paté en worsten! 


Hij vertelde dat zijn zoon Milan al vanaf zijn achtste mee helpt in het restaurant en toen hij klaar was met school, meteen in de zaak kwam werken. Milan heeft een koksopleiding gedaan, maar na 2 hernia operaties was dit helaas niet meer mogelijk en is hij achter de schermen gaan werken van het restaurant. Bert doet nu het creatieve gedeelte en Milan het zakelijke. Omdat Bert steeds meer ruimte kreeg voor zijn creativiteit, zijn er alleen nog maar verassing menu’s. Milan's vriendin is verantwoordelijk voor alle wijn die ingekocht wordt. Een echt familiebedrijf dus! Gezamenlijk proeven ze de wijn die ingekocht wordt en verzinnen daar een passend gerecht bij.
 

Natuurlijk werden wij meteen erg enthousiast en kregen een heerlijk 5 gangen menu:
› Antipasti: Pastrami van staartstuk met paprika-crème, gegrilde eryngii paddestoel met doperwten-pesto en gerookte heilbot met een crème van zilverui, gedroogde kappertjes, walnoot en ingemaakt mosterdzaad
› Primo: Huisgemaakte penne pasta met verse doperwtjes, pancetta, bosuitjes en pecorino
› Secondo: Zacht gegaarde kalfsoester gegrild op de Big Green Egg met een saus van Martini Bianco of gebakken skrei met een beurre noisette van gepofte knoflook. Deze gerechten worden geserveerd met verse voorjaarsgroenten.
› Formaggio: Een kaasplank met vier verschillende soorten kaas (Pave d’affinois, le cousin, crottin de Chavignol en saint Agur)
› Dolce: Crème van mango met gezouten passievrucht en ananas sous-vide gegaard met kaneel en rozemarijn, gegrild op de Big Green Egg.

De antipasti was onze favoriet. Echt alles klopte aan dit gerecht. Het zag er super verzorgd uit en zo smaakte het ook. Al met al waren de 5 gerechten een unieke smaakervaring en zeker voor herhaling vatbaar!

La Tasca kun je ook inhuren voor catering en lunch op locatie. Ook worden er af en toe culinaire workshops gegeven! Check www.latasca.nl voor meer informatie.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Workshops
Dreams skate- en surfschool & shop
Sport & avontuur
Workshops
Eten & drinken
Familie & kids
Kunst & cultuur
Ontspanning
Streekproducten
Workshops
De Delflandhoeve
Familie & kids
Sport & avontuur
Workshops
Eten & drinken

Tip van bosbaas: Smakelijke rozenbottels

Westduinpark Den Haag

Instock zet voedselverspilling op de kaart

Instock

Rijst- linzensalade

Ambachtelijk zoet bij Urban Bakery

Urban Bakery