Slow juice recept met Rotterdamse oogst.

Slow juice recept met Rotterdamse oogst.

Hoewel iedere gemeente in Nederland minimaal één wekelijkse markt heeft, is een echte farmersmarket of boerenmarkt helaas niet zo vanzelfsprekend.

Je weet wel, niet het veilingmateriaal; de import van groente en fruit, tropische taferelen in de winter, maar een markt met seizoensvoedsel en regionale producten. Een plek waar de boer zelf zijn product aanbiedt, kan vertellen over onder andere de teeltwijze en waar een gezonde connectie ontstaat met wat het seizoen ons van nature te bieden heeft. Het mag geen nieuws meer zijn, maar gelukkig heeft Rotterdam wél twee keer per maand zo'n markt; de Rotterdamse Oogst Markt.

Iedere eerste zaterdag van de maand strijkt deze neer op het Noordplein en iedere derde zaterdag van de maand op het Heemraadsplein. Hoewel ik een hekel heb aan de conventionele markt (vervelend, druk, luid), kijk ik iedere keer weer uit naar de Rotterdamse Oogstmarkt.

Ik haal er groente, fruit, soms wat plantjes voor in de moestuin, gedroogd fruit en als SUE er staat, haal ik ook een raw vegan taartje. De afgelopen keer trof ik het, met onbespoten bladgroente, venkel, komkommers en appels en dus besloot ik een bulk aan groen sap te maken.

Het was net na een trip naar Toscane, waar ik mezelf te buiten was gegaan aan brood, pasta, wijn en heel veel veganistische chocolade gelati (jackpot!). Een groen koudgeperst sapje boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Dat ook nog eens - door het verwijderen van de vezels - niet verteerd hoeft te worden en dus linea recta je systeem in schiet. Dat was timing-wise een zegen! Mocht je ook een beetje toe zijn aan balans, of niet weten wat je met je Rotterdamse Oogst aan moet, denk dan: 'juice'!

Recept | Ingredienten:

  • Komkommer
  • Appel
  • Citroen (geen Rotterdamse oogst, maar wel erg verfrissend en alkaliserend in je sap)
  • Venkel  
  • Bladgroenten zoals snijbiet en boerenkool
  • Gember  
 
Gooi alle ingrediënten door een juicer. Drink direct op (i.v.m. behoud van de voedingsstoffen) of vries het teveel aan sap in kleinere porties in.  
 
 
Volgende Rotterdamse Oogst Markt:
› 1 oktober Noordplein
› 15 oktober Heemraadsplein 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

De Centrale: een podium voor ambacht & streekproducten

De Centrale

Honey Highway

Op Hodenpijl
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur

Hotspot Hutspot

Hotspot Hutspot
Streekproducten

Een rondje landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh

Delfts Zwart Jenever

Delfts Zwart

Verrijk je plantenkennis met de Bieslandse Bessenroute

Delftse Hout

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.