Rotte Nazomeravond - Rottemeren

Rotte Nazomeravond - Rottemeren

Ontdek Natuur- en Recreatiegebied Rottemeren en de nog onontdekte geheimen van dit prachtige gebied. Vanaf vrijdag 31 augustus tot en met vrijdag 5 oktober is het iedere vrijdagavond tijd voor de Rotte Nazomeravonden. Je fietst, vaart of wandelt door één van de deelgebieden.

Onderweg passeer je leuke hotspots waar je kennismaakt met diverse activiteiten zoals een balletje slaan, boogschieten, snowtuben, een proeverij, een mini workout, een Elliptigo uittesten en een galeriebezoek. Het hoort er allemaal bij! Na afloop krijg je een leuke goodybag. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht. 

Rotte Nazomeravonden

 
vrijdag 31 augustus Bleiswijkse Zoom - fietsen
vrijdag 7 september Eendragtspolder - fietsen
vrijdag 14 september Rottemeren - kano, kajak, sup
vrijdag 21 september Hoge Bergse Bos - wandelen
vrijdag 28 september Zevenhuizerplas -fietsen
vrijdag 5 oktober Lage Bergse Bos - fietsen
 

Rottemeren

De Rottemeren zijn ontstaan toen na de drooglegging van de omliggende polders dit water als hoge boezem ging functioneren. Tegenwoordig worden de meren ook veelvuldig gebruikt voor waterrecreatie. Van sportief varen met zeilboten en kajaks tot terrasboten en sloepjes. Tijdens deze tocht vaar je met een kajak, sup, sloep, terrasboot etc. over de Rottemeren. Je passeert o.a.
 

Restaurant Meerenbos - Start/finish en een gaaf cadeautje voor de zonnige dagen

Meerenbos is een restaurant, gelegen in het recreatiegebied de Rottemeren. Waar je ook zit, je hebt uitzicht op de Rotte. Tijdens de fietstocht kun je hier wat water drinken en staat er een cadeautje voor je klaar voor de zonnige dagen.
 

Eetcafé de Roerdomp 

Éetcafé de Roerdomp ligt direct aan de plezierrivier de Rotte en in de achtertuin van Rotterdam. De Roerdomp heeft een heerlijk terras, waarvan een deel overdekt en verwarmd is, waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht over de Rottemeren en op de Eendragtspolder. Binnen is het eetcafé ingericht met oude agrarische gereedschappen waarvan de meeste vroeger in de omliggende polder zijn gebruikt. Je kunt hier voorafgaand aan de fietstocht een lekker hapje eten. Vergeet niet te reserveren!
 

Eendrachtsmolen

Het eerste dat je op de route tegenkomt is de prachtige Eendrachtsmolen. Dit is een grondzeiler bij het Zevenhuizer Verlaat tussen de Hennipsloot en de Rottemeren nabij Zevenhuizen ZH. De molen is in 1727 gebouwd als boezemmolen die het water uitsloeg van twee thans niet meer bestaande molengangen. Tegenwoordig kan de molen als waterververser voor de Rotte dienstdoen. 
 

Zevenhuizense Verlaat

Je fietst langs het “Zevenhuizense Verlaat” uit 1740. Deze sluis ligt in de boezemkade van de Rotte en vormt een vaarwegverbinding tussen de Rottemeren en de Hennipsloot 
Jachthaven Rottemeren en Zeilschool Wavie - Quiz 
Deze haven, direct aan de Rottemeren, telt 200 ligplaatsen waaronder plekken voor vaste ligplaatshouders en een passanten steiger. In het vaarseizoen kun je ook een hapje eten en drinken bij het eetcafe van de jachthaven: "DOCK OF THE BAY". Bij de jachthaven kun je deelnemen aan een quizvraag waarmee je kans maakt op een prijs!
 

Retraiterie Rottemeren

Retraiterie Rottemeren is een kleinschalige vergader- en feestlocatie, gelegen op een unieke plek: aan de oever van de Rottemeren, een oase van rust in het hartje van de Randstad. 
 

Goed om te weten:

  • Vooraf aanmelden verplicht!
  • Bij de tocht zit materiaal (zoals een fiets of vaartuig) niet inbegrepen, wil je dit huren, geef dit dan op via het formulier
  • Je kunt iedere vrijdagavond starten tussen 18.00 en 19.30 uur.
  • Finishen kan tot uiterlijk 22.00 uur. 
  • Onderweg zijn diverse stops bij ondernemers waar je iets kunt doen, zien of krijgt
  • Je krijgt na afloop van iedere tocht een leuke goodybag
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Vrijdag 14 september
Hoe laat
18.00u - 22.00 u
Waar
Restaurant Meerenbos, Rottedijk 13-A, Bleiswijk
Kosten
Deelname is gratis
Aanmelden
Website