Rotte lente avond - Zevenhuizerplas

Rotte lente avond - Zevenhuizerplas

Ontdek de Zevenhuizerplas en de nog onontdekte geheimen van dit prachtige gebied tijdens de Rotte lente avond van Ook dit is de Rotte.

Zevenhuizerplas strandje 

 
Even boven Rotterdam, net onder de Eendragtspolder, ligt de Zevenhuizerplas. De plas is ontstaan uit zandwinning en is een waar paradijs voor watersporters. Kanoen, suppen, zeilen en surfen kan hier allemaal. De plas staat indirect in verbinding met de Rottemeren. Zonaanbidders strijken neer op het Nesselandse strand. Een rondje wandelen om het meer brengt je van het drukke strand in de rustige gedeelten waar veel watervogels zijn. Denk aan ijsvogel, aalscholver, reiger en allerlei rietvogels. Aan de noordoever vind je een moerasbos en kun je twee van de vier natuureilandjes bezoeken.
 

Nessebos 

 
Het Nessebos ligt ten zuiden van de Rottemeren net boven deelgemeente Prins Alexander. Het is een gevarieerd gebied waar bos, water en moeras elkaar afwisselen. Op de graslanden kom je regelmatig de schaapskudde tegen die zorgt dat het bos niet dichtgroeit. Vanaf de dijk kun je goed een hoogte verschil zien tussen de Nessepolder en het Nessebos. Vroeger was de turf hier van mindere kwaliteit waardoor het niet is afgegraven. In het Nessebos kun je alleen wandelen. Er is een mooi natuurpad uitgezet met routepaaltjes. Aan de noordkant vind je een oude boomgaard, de bijenstal van het Ambrosius Gilde en het ‘Welzijnsbos’.
 

De Route

 
Bij de start ontvang je van ons een route- en stempelkaart. De route geven we ook aan met 'Ook dit is de Rotte'-afzetlint en pijltjes op de kruispunten. Je stapt op je fiets en fietst zelf de route. Bij diverse ondernemers langs de route staat een tussenstop aangegeven. Hier kun je je laten verrassen door wat zij je bieden. Van de ondernemers krijg je een stempel op je kaart. De volle stempelkaart kun je bij de finish inleveren.
 
Welke tussenstops je tegenkomt is nog even een verrassing.
 

Goed om te weten 

 
 • Vooraf aanmelden verplicht!
 • Deelname vanaf 8 jaar (kinderen moeten onder begeleiding van een volwassenen)
 • Je kunt starten tussen 17.30 en 19.30 uur.
 • Finishen kan tot uiterlijk 22.00 uur. 
 • Onderweg zijn diverse stops bij ondernemers waar je iets kunt doen, zien of krijgt
 • Bij de tocht zit een fiets niet inbegrepen. Wil je dit huren? Mail dan naar info@ookditisderotte.nl
 • Je kunt er ook voor kiezen om deze tocht op een Elliptigo af te leggen. Wil je dit? Mail dan naar info@ookditisderotte.nl.
 

Tickets

Bestel je gratis ticket vooraf via deze link. Dit kan tot 3 dagen voorafgaand aan het evenement. https://www.ookditisderotte.nl/tickets/evenementen
 

Rotte Lente avonden

Vanaf vrijdag 10 mei tot en met vrijdag 21 juni is het iedere vrijdagavond tijd voor de Rotte Lente avonden. Je fietst, vaart of wandelt door één van de deelgebieden aan de Rotte. 
Onderweg passeer je leuke hotspots waar je kennismaakt met diverse activiteiten zoals een balletje slaan, boogschieten, tuben, een proeverij, een mini workout, een Elliptigo uittesten en een galeriebezoek. Het hoort er allemaal bij! Na afloop krijg je een leuke goodybag. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht.
 
 • vrijdag 10 mei Zevenhuizerplas - fietsen
 • vrijdag 17 mei Lage Bergse Bos - fietsen
 • vrijdag 24 mei Eendragtspolder en Zevenhuizerzoom - fietsen
 • vrijdag 31 mei Bleiswijkse Zoom - fietsen
 • vrijdag 7 juni Noord, Crooswijk en centrum - varen
 • vrijdag 14 juni Hoge Bergse Bos - wandelen
 • vrijdag 21 juni Rottemeren - varen
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
10 mei 2019
Hoe laat
17:30 - 22:00 uur
Waar
Zevenhuizerplas, Strandweg 5, Zevenhuizen
Kosten
Deelname is gratis
Aanmelden 
Website