ROTTE LENTE AVOND - LAGE BERGSE BOS

ROTTE LENTE AVOND - LAGE BERGSE BOS

Ontdek het Lage Bergse Bos en de nog onontdekte geheimen van dit prachtige gebied bij de Rotte lente avonden van Ook dit is de Rotte

Rotte Lente avond

Vanaf vrijdag 10 mei tot en met vrijdag 21 juni is het iedere vrijdagavond tijd voor de Rotte Lente avonden. Je fietst, vaart of wandelt door één van de deelgebieden aan de Rotte. Onderweg passeer je leuke hotspots waar je kennismaakt met diverse activiteiten zoals een balletje slaan, boogschieten, tuben, een proeverij, een mini workout, een Elliptigo uittesten en een galeriebezoek. Het hoort er allemaal bij! Na afloop krijg je een leuke goodybag. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht.
 

Lage Bergse bos

Het Lage Bergse Bos ligt ten zuidoosten van Bergschenhoek. Het is een bosrijk gebied afgewisseld met open stukken land en water. Al fietsend door het gebied kun je ineens oog in oog komen te staan met Schotse Hooglanders. Zij lopen los in de begrazingsgebieden en zorgen voor een meer natuurlijke ontwikkeling op het eiland.
 

Walhalla voor kinderen

Centraal in het gebied ligt de entree met een familierestaurant. Daar heb je een mooi uitzicht op de visrijke vijver die dwars door het gebied slingert. Hieraan ligt de Speelpolder De Bergse Vallei; een walhalla voor kinderen. Zij kunnen klimmen, ravotten, bouwen, in het water spelen en lekker vies worden. Met een fluisterboot kun je het water op. En... met een beetje geluk hoor je de bonte specht met zijn snavel tikken in een boom of kun je een karper aan de haak slaan.


Snelweg

In het gebied kom je diverse werkzaamheden tegen. Deze werkzaamheden zijn ter voorbereiding op de aanleg van de nieuwe snelweg die de A13 en de A16 aan elkaar verbindt. Deze snelweg komt onder de Rotte te liggen en gaat verder door het Lage Bergse Bos. Afgelopen jaren is met vele partijen hard gewerkt om het bos en de functie van het gebied zo goed als mogelijk te behouden.
 

De route

Bij de start ontvang je een route- en stempelkaart. De route geven ze ook aan met 'Ook dit is de Rotte'-afzetlint en pijltjes op de kruispunten. Je stapt op je fiets en fietst zelf de route. Bij diverse ondernemers langs de route staat een tussenstop aangegeven. Hier kun je je laten verrassen door wat zij je bieden. Van de ondernemers krijg je een stempel op je kaart. De volle stempelkaart kun je bij de finish inleveren.
 
Welke tussenstops je tegenkomt is nog even een verrassing.
 

Goed om te weten

  • Vooraf aanmelden verplicht!
  • Deelname vanaf 8 jaar (kinderen moeten onder begeleiding van een volwassenen)
  • Je kunt iedere vrijdagavond starten tussen 17.30 en 19.30 uur.
  • Finishen kan tot uiterlijk 22.00 uur. 
  • Onderweg zijn diverse stops bij ondernemers waar je iets kunt doen, zien of krijgt
  • Bij de tocht zit een fiets niet inbegrepen. Wil je dit huren? Mail dan naar info@ookditisderotte.nl
 
Bestel je gratis ticket vooraf via deze link. Dit kan tot 3 dagen voorafgaand aan het evenement. 
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
17 mei
Hoe laat
17:30 - 22:00 uur
Waar
Familierestaurant Bergsche Plas, Rottebandreef 50, Bergschenhoek
Kosten
Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht
Aanmelden 
Website