ROTTE LENTE AVOND - EENDRAGTSPOLDER

ROTTE LENTE AVOND - EENDRAGTSPOLDER

Ontdek het Eendragtspolder en de nog onontdekte geheimen van dit prachtige gebied bij de Rotte lente avonden van Ook dit is de Rotte

Rotte Lente avond

Vanaf vrijdag 10 mei tot en met vrijdag 21 juni is het iedere vrijdagavond tijd voor de Rotte Lente avonden. Je fietst, vaart of wandelt door één van de deelgebieden aan de Rotte. Onderweg passeer je leuke hotspots waar je kennismaakt met diverse activiteiten zoals een balletje slaan, boogschieten, tuben, een proeverij, een mini workout, een Elliptigo uittesten en een galeriebezoek. Het hoort er allemaal bij! Na afloop krijg je een leuke goodybag. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht.
 

Zevenhuizerzoom

Aan de rand van de Tweemanspolder en de Rotte ligt de Zevenhuizer Zoom. Vroeger lagen in Zevenhuizen zeven boerderijen, vandaar de naam. Het is één van de weinige gebieden in Zuid-Holland waar nog een eeuwenoud stukje veen bewaard is gebleven. Bijzonder is de nog werkende molenviergang. Daarvan zijn er niet veel meer in de wereld.
 

Eendragtspolder

De Eendragtspolder is een bijzonder gebied vanwege de unieke combinatie van waterberging, recreatie en de internationale roeibaan Willem-Alexander Baan. De polder zorgt ervoor dat mensen in de wijde omtrek droge voeten houden, want er kan 4 miljoen kubieke meter water tijdelijk worden opgeslagen als wateroverlast dreigt. De Eendragtspolder bestaat uit twee deelgebieden, gescheiden door de slingerende Slingerkade. In het waterrijke plasgebied ligt de internationale, 2 km lange roeibaan Willem-Alexander Baan. Deze is in 2013 geopend door de toenmalige ZKH kroonprins Willem-Alexander. Er zijn regelmatig (inter)nationale roeiwedstrijden. Op de kades rond de roeibaan kun je hardlopen, fietsen en is het heerlijk uitwaaien.
 

Struinen

Door het moerassige plas-drasgebied kun je lekker struinen met je laarzen aan. Er staat een uitkijktoren, vanwaar je een prachtig zicht hebt op de skyline van Rotterdam en op de polder. In de Eendragtspolder zijn veel bijzondere vogels gespot, zoals de strandloper, de heilige ibis en de tureluur. Met een kano of roeibootje kun je het hele gebied verkennen. Er zijn diverse steigers en er ligt een overdraagplaats aan de Rotte.
 

De Hennipgaarde 

De Hennipgaarde ligt in het noordelijke deel van de Eendragtspolder. Het bestaat uit natuurakkers, een boomgaard, een speel- en beweegpolder, een paddenpoel, bloemenranden en -akkers, een wilgengriend en een grasveld. Deze laatste kan ook fungeren als parkeerplaats en bij vorst als  ijsbaan. Het beheer van de Hennipgaarde is in handen van stichting Natuurpolders. Je kunt meedoen met al hun activiteiten zoals zaaidagen, natuurlessen, wilgentenen vlechten of een oogstfeest.
 

De route

Bij de start ontvang je een route- en stempelkaart. De route geven ze ook aan met 'Ook dit is de Rotte'-afzetlint en pijltjes op de kruispunten. Je stapt op je fiets en fietst zelf de route. Bij diverse ondernemers langs de route staat een tussenstop aangegeven. Hier kun je je laten verrassen door wat zij je bieden. Van de ondernemers krijg je een stempel op je kaart. De volle stempelkaart kun je bij de finish inleveren.
 
Welke tussenstops je tegenkomt is nog even een verrassing.
 

Goed om te weten

  • Vooraf aanmelden verplicht!
  • Deelname vanaf 8 jaar (kinderen moeten onder begeleiding van een volwassenen)
  • Je kunt iedere vrijdagavond starten tussen 17.30 en 19.30 uur.
  • Finishen kan tot uiterlijk 22.00 uur. 
  • Onderweg zijn diverse stops bij ondernemers waar je iets kunt doen, zien of krijgt
  • Bij de tocht zit een fiets niet inbegrepen. Wil je dit huren? Mail dan naar info@ookditisderotte.nl
 
Bestel je gratis ticket vooraf via deze link. Dit kan tot 3 dagen voorafgaand aan het evenement. 
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
24 mei
Hoe laat
17:30 - 22:00 uur
Waar
Eetcafe de Roerdomp, Tweemanspolder 12, Zevenhuizen
Kosten
Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht
Aanmelden 
Website