Rotte Lente avond - Bleiswijkse Zoom

Rotte Lente avond - Bleiswijkse Zoom

Ontdek de Bleiswijkse Zoom en de Bleiswijkse Fles en de nog onontdekte geheimen van dit prachtige gebied bij de Rotte lente avonden van Ook dit is de Rotte

Rotte Lente avond

Vanaf vrijdag 10 mei tot en met vrijdag 21 juni is het iedere vrijdagavond tijd voor de Rotte Lente avonden. Je fietst, vaart of wandelt door één van de deelgebieden aan de Rotte. Onderweg passeer je leuke hotspots waar je kennismaakt met diverse activiteiten zoals een balletje slaan, boogschieten, tuben, een proeverij, een mini workout, een Elliptigo uittesten en een galeriebezoek. Het hoort er allemaal bij! Na afloop krijg je een leuke goodybag. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht.
 

Bleiswijkse Zoom en -fles

Aan de oostkant van Bleiswijk liggen de Bleiswijkse Zoom en Bleiswijkse Fles. Het langgerekte gebied grenst aan de Rottemeren. Langs de westelijke oever van de Rottemeren is een variatie aan activiteiten voor dagrecreanten. Er zijn wandel- en fietspaden, je kunt er heerlijk aan het strand liggen of spelevaren. Vissen, dagkamperen, ezeltje rijden bij de kinderboerderij, conditietrainen op de cooperbaan of een terrasje pakken kan ook.
 

Doorkijkjes naar de Rotte

Wie meer rust zoekt moet naar het zuidelijke deel van de Zoom. Hier liggen de meeste wandel-, fiets- en ruiterpaden met mooie doorkijkjes naar de Rotte. Ook is er een prachtige natuurroute, aangegeven door paaltjes met laarzen erop. Dat verklapt een drassige ondergrond. Een leuke afwisseling tijdens de wandeling is de oversteek met de veerpont naar Zevenhuizen. Vlakbij de veerpont ligt het pas gerenoveerde Bleiswijkse Verlaat, een monumentale sluis uit 1774. 
 

Groene verbinding

In het noorden boven Bleiswijk vormt de Bleiswijkse Fles de ‘groene’ verbinding tussen de Rottemeren en Zoetermeer. In de Fles kun je heerlijk skaten, wandelen en fietsen langs watervogels. De ijsvogel heeft dit gebied ook al ontdekt. Het vlonderpad leidt je over het plasdrasgebied door de rietkragen heen. De visdiefeilandjes zijn speciaal aangelegd voor de visdief die zijn eieren tussen kiezelsteentjes legt, en met succes.
 

De route

Bij de start ontvang je een route- en stempelkaart. De route geven ze ook aan met 'Ook dit is de Rotte'-afzetlint en pijltjes op de kruispunten. Je stapt op je fiets en fietst zelf de route. Bij diverse ondernemers langs de route staat een tussenstop aangegeven. Hier kun je je laten verrassen door wat zij je bieden. Van de ondernemers krijg je een stempel op je kaart. De volle stempelkaart kun je bij de finish inleveren.
 
Welke tussenstops je tegenkomt is nog even een verrassing.
 

Goed om te weten

  • Vooraf aanmelden verplicht!
  • Deelname vanaf 8 jaar (kinderen moeten onder begeleiding van een volwassenen)
  • Je kunt iedere vrijdagavond starten tussen 17.30 en 19.30 uur.
  • Finishen kan tot uiterlijk 22.00 uur. 
  • Onderweg zijn diverse stops bij ondernemers waar je iets kunt doen, zien of krijgt
  • Bij de tocht zit een fiets niet inbegrepen. Wil je dit huren? Mail dan naar info@ookditisderotte.nl
 
Bestel je gratis ticket vooraf via deze link. Dit kan tot 3 dagen voorafgaand aan het evenement. 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
31 mei
Hoe laat
17:30 - 22:00 uur
Waar
Restaurant Meerenbos, Rottedijk 13a, Bleiswijk
Kosten
Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht
Aanmelden 
Website