Rondleiding stadsboerderij Urban Farmers

Rondleiding stadsboerderij Urban Farmers

UrbanFarmers in Den Haag is de grootste stadsboerderij van Europa. Bij deze urban farm op de bovenste etages van het voormalige kantoorgebouw De Schilde in Moerwijk worden dagelijks verse groenten, fruit en vis gekweekt én geleverd aan de stad. Tijdens een tour bij UrbanFarmers leer je meer over het concept achter deze bijzondere stadsboerderij, mag je de producten proeven die er gekweekt worden én kun je genieten van het geweldige uitzicht op de skyline van Den Haag. Een rondleiding bij stadsboerderij UF002 De Schilde is de ultieme insidertip!  

UrbanFarmers 

Niet ver van Station Den Haag Hollands Spoor en om de hoek van Station Den Haag Moerwijk vind je UrbanFarmers, Europa's grootste urban rooftop farm. Op de zesde verdieping wordt vis gekweekt. Een etage hoger, op het dak, bevindt zich een grote kas waar knapperige groene slablaadjes en sappige, glimmende tomaten verbouwd worden. Het principe dat daarbij gebruikt wordt, is zoveel mogelijk gebruik maken van wat voedsel al in zich heeft. Zo worden voedingstoffen die vrijkomen bij visproductie hergebruikt voor groenteteelt en zuiveren de planten het water waarin de vis gekweekt wordt. Aquaponics heet dit systeem, waarmee optimaal gebruik gemaakt wordt van de kracht van de natuur. Bezoek UF002 De Schilde en neem een kijkje achter de schermen bij de productie van verse vis en groenten middenin Den Haag! 
 

Rondleidingen 

Kom op adem in de stad en proef de verse producten tijdens een unieke tour bij UrbanFarmers. Het team leidt je met veel passie en kennis rond op de stadsboerderij. Er zijn wekelijks diverse rondleidingen beschikbaar, van een half uur tot een uitgebreide tour van twee uur. Koop een kaartje voor één van de volgende rondleidingen via UrbanFarmers zelf of via de VVV:  

 

UF Experience 

Duur: 90 minuten 
Woensdag (12:00 uur) donderdag (13:00 uur en 15:30 uur) en vrijdag (12:00 uur en 14:30 uur)
Rondleiding door de viskwekerij en door de dakkas
Introductie Urban Farmers
Pluk en proef de UF-oogst
 

Greenshot

Prijs: 18,50 euro 
Backstage Tour 
Duur: 60 minuten 
Woensdag (16:00 uur), zaterdagen vanaf 2018 (11:15 uur, 12:30 uur, 13:45 uur, 15:00 uur en 16:15 uur)
Introductie Urban Farmers
Bezoek viskwekerij en dakkas
Prijs: 10 euro

 

KidsTour

Tijdens de UrbanFarmers Dak Markt op woensdagmiddag zijn er extra activiteiten voor kinderen. Zo is er een kleurhoek en wordt er een leuke KidsTour georganiseerd. Kom kijken naar de metershoge planten en zie de duizenden visjes zwemmen!  
Hoe groeit een plant?
Kijken in de viskwekerij
Kijken, plukken en proeven in de kas
Inclusief een eigen groeisetje met vissenpoepwater
Tijd: 14:00 uur
Duur: 45 minuten
Prijs: 5 tot 14 jaar 7,50 euro
 
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Wanneer
Vrijdag 16 maart
Tijd
12:00 - 14:30 uur
Waar
Urban Farmers, Televisiestraat 2, The Hague
​Tickets
Kaarten voor de rondleidingen kunnen worden gereserveerd via excursies.denhaag.com, via 070-3618860 en vvv@denhaag.com. De maximale capaciteit per rondleiding is 15 personen.