Recept Taco's met varkensvlees van 't Poldervarken

Recept Taco's met varkensvlees van 't Poldervarken

Op Hoeve Avondrust is een mooie boerderijwinkel waar eigenaar Mirjam haar zelfgemaakte sauzen, jammen en chutneys verkoopt. Ook maakt ze diverse hete sauzen met pepers van Westlandpepers. Frits en ik lopen de deur uit met frambozenjam, Mexicaanse Hot Sauce (Jalapeño Tomatillo) en hete rode kool met Naga-jolokia peper, allemaal gemaakt door Mirjam. Verder kopen we procureur en een droge worst van ‘t Poldervarken. Varkensvlees van een varkensboerderij van de dochter van Mirjam. 
We maken er taco's van. Lees hier het recept. 

Taco's met varkensvlees

Taco's met varkensvlees - 2 personen

Dit is een gerecht uit de Mexicaanse streek Yucatan en heet Cochinita Pibil. Ik serveer het langzaam gegaarde varkensvlees op zelfgemaakte taco's met bloem van Aeolus. Voor het stoofje gebruik ik procureur van ‘t Poldervarken, een circulaire varkenshouderij in Vlaardingen (en bovendien gerund door de dochter van Mirjam, de eigenaresse van Hoeve Avondrust). Lees hier wat een circulaire varkenshouderij inhoudt. 
Liever geen vlees? Dan zou je ook een stoof kunnen maken van zwarte bonen. 


 
Stoof van Varkensvlees 
350 gram procureur van ‘t Poldervarken (verkrijgbaar bij Hoeve Avondrust)
50 ml sinaasappelsap
1 theelepel oregano
1 theelepel komijn
30 ml wittewijnazijn
60 gram achiote pasta

2 eetlepels olijfolie

1 halve witte ui grofgehakt
 
1. meng sinaasappelsap, oregano, komijn, wittewijnazijn, achiotepasta en olie in een kommetje

2. draai er met een staafmixer een gladde pasta van

3. verhit olie in een stoofpan op hoog vuur en bak het vlees rondom goudbruin

4. doe het vlees samen met de marinade in een bakje en laat een nacht in de koelkast marineren (minimaal 6 uur)

5. plaats het vlees met de marinade in een ovenschaal en voeg de ui toe 

6. dek af met aluminiumfolie zodat het niet uitdroogt

7. gaar het vlees 3 uur in een voorverwarmde oven op 160 graden

8. laat vlees wat afkoelen en snij of trek het in hapbare stukjes 

 


Taco's

250 gram Tarwebloem (van molenwinkel Aeolus)
2 eetlepels olijfolie
½ theelepel zout 
90 ml warm water 
 
1. Meng alle ingrediënten samen tot een mooie bol deeg en laat een halfuur rusten

2. Verdeel in 8 bolletjes (afhankelijk van hoe groot je je taco's wilt) en rol dun uit

3. Bak de taco's in een droge hete pan ongeveer 1 minuut per kant

 

Samenstelling


Neem een taco en leg daar wat vlees op en maak de tacos af met je favoriete toppings. Ik gebruik de Mexicaanse Hot Sauce (Jalapeño Tomatillo) en hete rode kool met Naga-jolokia peper van Hoeve Avondrust. 
Maar voel je vrij om naar smaak toppings te gebruiken. Bijvoorbeeld een Pico de Gallo, koriander of kaas zou hier ook lekker bij zijn!
 
 
Als dessert maken we Vlaardingse ijzerkoekjes met vlierbloesem. Het recept lees je hier.
 
 
Lees hier de blog van het bezoek van Hannah en Frits aan Vlaardingen. 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Winterse pompoensoep met twist

Gevulde kip met een verrassende inhoud

Zorgboerderij De Buytenhof
Eten & drinken
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Je kan ‘t dak op!

‘Op het dak’
Streekproducten

Delflandse wijnen slurpen

Wijnboerderij Vlaardingen

Desembroden bakken bij Jeroen Bakt Brood

Jeroen Bakt Brood

Huisgemaakt genieten bij Memory Lane

Memory Lane