Recept: Dumplings met zelfgeplukte daslook en boerenkaas uit Nootdorp

Recept: Dumplings met zelfgeplukte daslook en boerenkaas uit Nootdorp

Blogger Hannah bezocht in haar laatste blog regiopark Buytenhout op zoek naar lokale producten; zelfgelukt en van de boerderij. De oogst: wilde daslook, verse doperwten van boerderij Hoeve Biesland en boerenkaas van kaasboerderij van Leeuwen in Nootdorp. Ze maakt er dumplings van met daslook en boerenkaas. Lees hier het recept.

 
Benieuwd hoe Hannah aan de ingredienten is gekomen? Lees hier de hele blog.
 
Daslook uit Buytenhout
 
Doperwten van Hoeve Biesland
 
Boerenkaas van kaasboerderij van Leeuwen in Nootdorp
 

Ingrediënten

Flinke bos daslook in dunne reepjes gesneden (eerst goed wassen)
200 gram geraspte belegen kaas
20 gyoza vellen
50 gram gedopte doperwten
10 slagen zwarte peper
1 eetlepel bloem
4 eetlepels water
flinke scheut zonnebloemolie
ter garnering: gesneden bosui, rode peper, daslook en wat sesamzaadjes
 

Bereiden

Laat de gyoza vellen ontdooien.
Maak een mengsel van de kaas, daslook en zwarte peper.
Blancheer de doperwten 1 a 2 minuten.
Maak een papje van 1 eetlepel bloem en 4 eetlepels water.
Schep ongeveer 1 kleine eetlepel van de vulling op het midden van een gyozavel. Smeer met je vinger de randen van het vel in met het bloempapje en plak het vel dicht. Herhaal dit bij al je vellen. Leg ze op een met bloem bestuifde ondergrond. 
Doe een flinke scheut olie een hapjespan en laat heet worden. Leg de gyoza's in de pan en bak ongeveer 2 minuten per kant totdat ze mooi goudbruin en krokant worden. Bak de laatste minuut de doperwten mee. 
Leg de gyoza's op een bord en garneer met bosui, daslook, rode peper en sesamzaadjes.
 
 

Wildpluk met mate

Let op! Wildplukken is officieel verboden, het valt onder stroperij. In de praktijk word je niet snel beboet maar kijk altijd naar de regels van de grondeigenaar of beheerder van een gebied. Staatsbosbeheer laat kleine hoeveelheden wildplukken toe maar hou er wel rekening mee dat het ook voedsel is voor dieren en stuifmeel en stampers van bloemen belangrijk zijn voor de voortplanting. Daslook is ook buiten het wild verkrijgbaar bijvoorbeeld via de Oogstmarkt in Rotterdam en via Rechtstreex. Meer informatie over de do's en don'ts van wildplukken vind je via Staatsbosbeheer.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur

Thuis bij het Vreemde Vogel festival

Buitenhotel De Vreemde Vogel

Een bijzonder plekje in Vlaardingen

Buitenhotel De Vreemde Vogel

Op bezoek bijj Schot koffiebranderij & studio Seine Koffiestudio

Schot Koffie
Streekproducten

Een rondje landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh

Ontdek de Slow Flower Movement met Veld en Vaas

Brood met een verhaal van Het Blauwe Hek

Bakkerij Het Blauwe Hek

Gezonde vistaco’s met Mexicaanse tomatensalsa

Wandelen & fietsen

Ideale Zondag: De Bergse vallei

Bergse Bos

Klauterwoud work out

De Broekpolder

Papaver Delft: Een schot in de (klap)roos!

Papaver Delft