Recept: Baklava met honing, bramen en walnoten

Recept: Baklava met honing, bramen en walnoten

We hebben weer een flinke verzameling producten als we thuiskomen. Ik besluit aan de slag te gaan met de honing, bramen en walnoten en hier baklava van te maken. 

 

Ingrediënten

200 gram walnoten
250 gram honing
50 gram gesmolten boter 
½ theelepel kaneel
snuf zout 
1 eetlepel suiker
50 gram bramen
sap van een halve citroen
 

Bereiding

1. Maak een bramensiroopje door de bramen te verhitten in een pan met: 1 eetlepel suiker, een half kopje water, ½ theelepel kaneel en citroensap. Kook een paar minuten goed door. Doe vervolgens in een blender of draai glad met een staafmixer. Haal door een zeef. 
2. Maak een vulling door 200 gram walnoten, de bramensiroop, 50 gram honing en een snuf zout in een blender te doen. Hoeft geen gladde pasta te worden. 
3. Knip of snij het filodeeg in de juiste maat van je bakvorm. Ik gebruik een brownieblik van 20x20 cm. Maar met een beetje creativiteit past het in een hoop verschillende schalen. 
4. Neem twee vellen filodeeg en smeer de bovenste in met boter. Neem wat van de walnoten-bramen vulling (ongeveer 50 gram) en verdeel in een staaf op het filodeeg. Maak er een rolletje van en leg in het bakblik. 
5. Herhaal tot het bakblik vol is en smeer de rolletjes dik in met de gesmolten boter. Snijd de staven in gelijke stukken. 
6. Bak in 25 minuten goudbruin op 190 graden. 
7. Warm 200 gram honing op en giet op de baklava. Laat een nacht staan zodat de honing goed in kan trekken. 
 
 
De producten van de baklava komen uit natuurgebied Buytenhout. In deze blog lees je hoe je de producten bij elkaar kan sprokkelen.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Met het gezin vertoeven bij de Lickebaertshoeve

De Lickebaertshoeve

Hug The Tea

Hug The Tea

Duurzame deli; The Living

The Living

Gevulde kip met een verrassende inhoud

Zorgboerderij De Buytenhof