Real City People in het Wild - deel 1

Real City People in het Wild - deel 1

Als rasechte stedeling vond ik het tijd worden om het mooie groene gebied, dat pal naast Rotterdam ligt, eens goed te gaan verkennen. Gewapend met een man en een kind, weliswaar niet de mijne, ging ik op pad.

Zo stonden we op eerste dag van de lente, uiteraard in onze zondagse hipster outfit, bij Hoeve Biesland. Ik wilde de boerderij wel eens van dichtbij bekijken en natuurlijk om wat lekkere streekproducten te kopen bij de beroemde Weilandwinkel. 

Net buiten Delft, midden in het mooie gebied in Delfgauw staat deze biologisch-dynamische boerderij, dat al meer dan 100 jaar een familiebedrijf is. Momenteel wordt deze gerund door de familie Duijndam. Samen met een team van mensen zorgen ze voor het reilen en zeilen op de boerderij. Zo is er een slager aanwezig die van het vlees mooie producten maakt voor de verkoop, kun je er verse rauwe melk kopen in de Weilandwinkel en is er een Groenteboerin die zorgt voor mooie seizoen groentes. Wat is leuker om biologisch vlees, verse melk en biologische groentes te kopen bij de boer zelf, zo kun je precies zien waar het vandaan komt. Dit kan alleen maar een win-win situatie betekenen. Bijna dan. Wat bleek, op zondag is de winkel gesloten. Het is begrijpelijk dat het leven als boer je niet in de koude kleren gaat zitten, want er moet ook gerust worden. Dus helaas werd er weinig gewinkeld die dag. Maar we hoefden niet te treuren. Nu we dan toch op de boerderij stonden konden we net zo goed even een rondje lopen en de koeien gedag zeggen. Het is voor kinderen natuurlijk leuk om al die boerderij beesten, die ze normaliter alleen in boekjes zien, van dichtbij te kunnen bekijken.

Want hoe vaak zie je koeien of kakelende kippen van zo ontzettend dichtbij?

Het jonge vee stond op een rijtje te snacken van al het stro, de melkkoeien lagen lekker te soezen in de enorme stal of lieten zich op hun rug krabben door de veeborstel. Een varken scharrelde er vrolijk tussendoor en er lag ook nog een pasgeboren kalfje bij te komen met zijn moeder in het warme stro. Wij komen hier zeker nog eens keer terug om te winkelen in de Weilandwinkel en voor uitgebreide tour over de boerderij. Eerlijk is eerlijk, ook al kom ik zelf uit Zeeuws-Vlaanderen, een streek waar het boerenleven praktisch is uitgevonden, ik heb er zelf eigenlijk nog weinig kaas van gegeten van het leven op een boerderij.

 

 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
 

 

Familie & kids
Buitenhotel De Vreemde Vogel
Workshops
Familie & kids
Ontspanning
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur
Streekproducten

Pannenkoekenfestijn bij Sajoer

Sajoer

Eten bij Bertmans

Bertmans

Delflandse wijnen slurpen

Wijnboerderij Vlaardingen
Winkelen

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.

(H)eerlijk genieten tijdens de feestdagen

Man Met Bril Koffie

City Girls bij Hoeve Bouwlust

Hoeve Bouwlust