Quad rijden bij Buitenplaats Vlaardingen

Quad rijden bij Buitenplaats Vlaardingen

Het is juni en middenin de lente, maar het blijft natuurlijk Nederland, dus uitgerekend de dag dat we met de redactie zouden gaan quad rijden, is het één en al storm, regen en wind! Maar, hoewel we er op de redactie misschien bij zitten als nette stadsmeisjes, laten we ons natuurlijk niet kennen door een beetje storm! Van binnen zijn we echte avonturiers! Dus op naar Vlaardingen, waar instructeur Quint ons al op staat te wachten.

Na een korte instructie (“hier zit de rem, hier zit het gas”) waren we klaar om het parcours op te gaan. De quads gaan maximaal 50 tot 60 kilometer per uur en dat is best hard om mee over onverharde paden door het bos te scheuren.

Quint: “ Het is geweldig om hier te werken, er komen alleen maar leuke vrolijke mensen, die een dagje uit zijn en bovendien hou ik van alles met een motor. Er rijdt natuurlijk weleens iemand tegen een boom (red. wij!), maar over het algemeen komt iedereen er zonder kleerscheuren vanaf.”

Buitenplaats Vlaardingen zit vlakbij de stad, maar dat doet niet af aan de outdoor sensatie! We hadden het gevoel op vakantie te zijn in de Ardennen. De frisse bosgeur en de prachtige omgeving maakten een mooi contrast met de ronkende motoren van onze quads. Bij Buitenplaats Vlaardingen kunnen avonturiers (zoals wij ;) sowieso hun lol op. Snelheidsduivels kunnen behalve quad rijden ook 4x4 rijden (met een jeep door het bos) en mountainbiken.

Onze quad-uitdaging was een groot succes. De pionnen bleken geen overbodige luxe en niet alle bomen kwamen ongeschonden uit de strijd. Maar van een paar rondjes scheuren op een quad krijg je zeker een adrenaline-shot en wat hebben we gelachen! 

 

Het oordeel van de expert: “Tja… het was natuurlijk even wennen, het eerste rondje was nog een beetje onzeker, maar ik vond zeker dat er vooruitgang in zat, Oefening baart kunst!” Kortom, we moeten nog een paar keer oefenen, maar binnenkort zijn we klaar voor de Formule1!

Niet alleen om door de natuur racen ben je bij Buitenplaats Vlaardingen aan het juiste adres. In totaal zijn er meer dan 75 verschillende activiteiten waar je uit kunt kiezen. Boogschieten, katapult bouwen, beachvolleyballen etc. Als je kiest voor het challenge parcours moet je niet bang zijn om vies te worden, je slingert aan touwen over de sloot, klimt over boomstammen en overwint allerlei hindernissen.
Aan avontuurlijke activiteiten geen gebrek, dus wij komen zeker nog een keertje terug!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Sport & avontuur

De gebaande paden af

Boerderij het Lansingerland
Familie & kids
Ontspanning
Sport & avontuur

Broedseizoen! Dit kun jij doen om dieren en hun jongen te helpen