Prachtige route naar 'Bij de buurvrouw Maasland'

Prachtige route naar 'Bij de buurvrouw Maasland'

Vanaf Maasland tot aan Delft ligt er een prachtig stukje Holland genaamd 'Midden Delfland'. Mooie groene vlaktes, weilanden en watertjes tekenen het stuk Midden Delfland als een ansichtkaart.

Vanaf Maasland is er één weg die dwars door Midden Delfland naar Schipluiden loopt. Op de helft van deze weg ligt het theehuis 'Bij de buurvrouw Maasland', waar ik langs ging om te lunchen. Met de auto of motor geeft deze weg een mooi beeld van de Zuid Hollandse polders. Neem je de fietsroutes, dan zie pas echt wat onze polders voor moois verbergen.

Samen met mijn vriendin Roos nam ik de fietsroute. Omdat het een flink stuk rijden was vanuit Capelle namen we de scooter. Dit voelde als een beetje vals spelen maar tegenwoordig wordt je met de scooter nog ingehaald door gepensioneerden op een elektrische fiets…

 

"Neem je de fiets routes, dan zie pas echt wat onze polders voor moois verbergen

Vanaf Vlaardingen verlieten we de woonwijken en namen we bij het Broekpolderbos de fietsroute richting Bij de Buurvrouw Maasland. Door een kanaaltje dat stroomt vanaf Vlaardingen naar Schipluiden waren we in de veronderstelling dat we een heel stuk om moesten rijden richting Schipluiden. Maar ter hoogte van de Duifpolder kwamen we een pontje tegen. Er konden hooguit tien fietsers op en moest met de hand worden aangezwengeld. Geweldig om zoiets tegen te komen! Daarbij verkorte het onze trip aanzienlijk. Vanaf het pontje hoef je maar een klein stukje over een zandpad, wat uitkomt op de grote weg van Vlaardingen naar Schipluiden.

Een groene ophaalbrug lijdt je naar de parkeerplaats van theehuis 'Bij de Buurvrouw Maasland'. Als je aankomt bij De Buurvrouw wordt je verwelkomd door haar kippen in de ren. Tegenover de kippen, aan de linker zijkant, is de ingang. Bij binnenkomst is het gelijk duidelijk dat het om een theehuis gaat. De muur achter de bar staat vol prachtig ouderwets theeservies. Waar geen servies staat staan wel theeblikken; de ene nog mooier dan de ander! Aan de landelijke tafels zaten een hoop mensen te genieten van hun high tea. Met een mooie, herfstachtige, zonnige zaterdag was het niet gek dat er zelfs nog mensen op het terras zaten.

'de thee kaart. Hier word ik altijd erg blij van! 

Nadat we het laatste vrije tafeltje hadden geconfisqueerd kregen we gelijk de kaart, de theekaart. Hier word ik altijd erg blij van! Gelukkig houden Roos en ik van de zelfde soort thee en kozen we een Japanse Sencha. Ook wij kregen een ouderwetse theepot met nog ouderwetser, Delfsblauwe porseleinen kop en schotel. De thee was heerlijk! Sencha vind ik sowieso al één van de lekkerste groene theesoorten maar Sencha uit Japan is vaak kwalitatief erg goed, zoals deze.

Na de eerste kop thee kwam Dita uit de keuken om kennis te maken. Het was erg leuk om haar te leren kennen en haar te horen vertellen over haar zaak. De passie en liefde die ze heeft voor de omgeving probeert ze zoveel mogelijk terug te brengen in haar theehuis. Ze gebruikt veel producten uit de regio en maakt bijna alles zelf. Dita is pas een jaar bezig met haar zaak en het gaat erg goed. Ze vertelde dat dit ook te danken is aan de groeiende aandacht voor het gebied Midden Delfland. Met een korte rondleiding liet Dita zien dat het theehuis binnenkort ook vergaderruimtes krijgt op de zolder. Het landelijke uitzicht zal zeker inspirerend werken.

Genoeg gekletst, het was tijd voor lunch! Ik koos voor de gele puntpaprika soep, Roos de brie tomaat salade. De soep was heerlijk! De smaak van de paprika's kwam goed naar voren, hij was romig, fris en hartig genoeg. De sneetjes brood erbij kwamen goed van pas om de kom leeg te vegen. Ook Roos haar salade viel letterlijk goed in de smaak. Naast de verse salade zaten er vier verschillende soorten tomaat in; gedroogde, zwarte, cherry en normale tomaten.

Dit samen met de brie en het brood maakte het tot een stevige lunch. Ik kon natuurlijk niet weg voordat ik één van Dita 's zelfgemaakte taarten had geproefd! Het werd de carrotcake en dat was geen slechte keus. De wortels waren goed te proeven en de cake zelf was niet te zoet en de dikke laag glazuur gaf een goede balans. Na de taart bedankten we Dita voor haar gastvrijheid. 

Ze gaf ons nog een aantal tips voor de terugweg, we namen haar advies op en rijden een stuk verder naar Schipluiden. Dit was een goede tip want ook hier was het erg mooi. Ik kwam al snel tot de conclusie dat er een heleboel plekken nog te ontdekken zijn in het Midden Delfland. Bij de Buurvrouw Maasland is absoluut één van de plekken om naartoe te gaan. Omdat dit wat afgelegen ligt zal je, van welke kant je ook komt, altijd een mooie route hebben.

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Brouwerij Noordt

Brouwerij Noordt

Verborgen schatten van het Zeeheldenkwartier

Helemaal geen Hollandse nieuwe- nieuws

Wandelen & fietsen

Boswachters zoeken vrijwillige boswachters op het Rotterdams platteland

Recept: Dumplings met zelfgeplukte daslook en boerenkaas uit Nootdorp

Het bestbewaarde strandgeheim van Zuid-Holland: De Delflandse Duinen