Pluk de herfst en haal hem in huis!

Pluk de herfst en haal hem in huis!

Wist je dat je in je eigen stad allerlei lekkers op straat kunt vinden? Dat klinkt een beetje gek, maar tamme kastanjes en hazelnootjes liggen voor het oprapen, zelfs in de stad! Ik ontdekte Rotterdam op een totaal andere manier door met de Wildplukwijzer app op zoek te gaan naar de eetbare vondsten van de herfst…

Als eerste is het handig de Wildplukwijzer app te downloaden op je telefoon of de website te bekijken op je computer. Weet je waar je naar wilt zoeken, dan kun je dat invullen, maar je kunt je ook laten verrassen! Zo ging ik bewust op zoek naar tamme kastanjes, maar kwam ik er ook achter dat er bijvoorbeeld heel veel hazelnootbomen en duindoornstruiken te vinden zijn! Met een stevige tas gaan we samen op zoek naar deze treasures. 
 
 
Niet alleen in Rotterdam zijn schatten te vinden, dus kijk vooral wat je kunt plukken of rapen bij jou in de buurt! Wij komen in een park terecht, waar de grond bezaaid is met de stekelige bolsters waar de kastanjes in hebben gezeten. Een beetje zoeken moeten we wel, maar we vinden een flink aantal prachtige kastanjes. Het is zo leuk om te doen! Ik ben verbaasd over deze vondsten, midden in een grote stad als deze. Let er trouwens op dat je de tamme kastanje meeneemt en niet de paardenkastanje, want die laatste is niet eetbaar.
 
 
Het volgende doel is de hazelnoot. Gelukkig staan er meerdere hazelnootbomen in Rotterdam. De nootjes liggen her en der verspreid op de grond, maar ook geregeld nog in de lichtgroen gefranjerde bolsters. 
 
 
Ook wil ik de herfst met de prachtige kleuren in mijn huis halen. Dus gaan we op zoek naar de feloranje duindoornbes, waar je prima jam mee kunt maken - het internet staat vol met recepten voor deze besjes. Deze struiken zie je ook veel in de duinen. Zo kun je een fijne herfstwandeling aanvullen met het vinden van duindoornbesjes!
 
 
Met allemaal lekkers, gewoon gevonden midden in de stad (ik ben er nog steeds verbaasd over!), gaan we naar huis. Lekker de verwarming aan, kopje verse muntthee erbij en wat relaxte muziek op. Hier pof ik de kastanjes in de oven. Om dit te doen begin je met een kruisje in de bovenkant van de kastanje te snijden. Vervolgens doe je ze in de oven op een bakblik, voor ongeveer 20 minuutjes op 200 graden. Ze worden zacht en super smaakvol. De hazelnootjes zijn bijvoorbeeld heerlijk in een verse pompoensoep, en van de duindoornbesjes kun je jam maken, zoals ik ook deed, met chiazaadjes, agavesiroop en blauwe besjes.
 
Wat ga jij allemaal uit de natuur halen? Geniet ervan!
 
Ben je geinspireerd geraakt door Sannes artikel? Met de Wildplukwijzer zie je precies waar al het eetbaars bij jou in de buurt groeit. Ga hierbij respectvol om met de natuur! Bosbaas legt je in dit artikel uit wat je wel en niet moet doen tijdens het wildplukken.  
 

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Eten & drinken

Wandelen en ontspannen bij Kasserie OCK

Kasserie Ock

Gezonde vistaco’s met Mexicaanse tomatensalsa

Familie & kids
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur
Sport & avontuur
Dreams skate- en surfschool & shop
Sport & avontuur
Workshops

Broga, niet alleen voor Bro’s

Yogaground

Survival Bootcamp bij Outdoor Valley.

Outdoor Valley
Streekproducten

Gevulde pompoen met quinoa en aardappel

Agendapunt: Ontspanning

Parqiet

Boerenkool 'stamppot' met een twist

Echt Spaans genieten bij Destino

Destino