Plantbased unicorns bij Happy Earth

Plantbased unicorns bij Happy Earth

Whole Foods, Healthy People, Happy Earth… en dat dan vertalen naar Unicorn Bowls en Peanut Butter Nicecream creaties: Yonca snapt het, als je het mij vraagt! Onlangs opende de blogger, en nu eigenaresse, haar eigen zaak aan de Zwaanshals in Noord, Rotterdam. Eigenlijk was er al niet heel veel meer nodig om mij over te halen om heel snel een kijkje te gaan nemen, maar laat het nu ook nog eens net bij mij om de hoek zijn!

Happy Earth vind je op een hoekje in de opkomende buurt Noord. Het tentje is niet echt te missen: schattig, clean en licht, het nodigt simpelweg uit om naar binnen te stappen. Vandaag ben ik samen op pad met ander redactielid Wai, aangezien zij van eten houdt, ik van eten houd, end of story. En dus stappen we beide gewapend met camera en hongerige maag over de drempel. Hier ontvangt een glimlachende Yonca ons vanachter de toonbank, waar ze druk bezig is met voorbereidingen. Echt vragen hoe druk het de eerste dagen sinds de opening is geweest lijkt dus wat overbodig, maar desalniettemin, doe ik het toch. De eerste dagen zijn bizar druk geweest, en nu is het toeleven naar de officiële persopening, waarna ze echt rijen voor de zaak hoopt te creëren!

Naar mijn mening, verdient ze die rijen nu al: mijn eerste indruk bij Happy Earth is meteen prettig. Het is licht, groen, je hebt toffe workspots, een mini-supermarkt en twee vriendelijke gezichten die me te woord staan… En dan hebben we nog niet eens iets geproefd! Yonca stelt enthousiast voor om wat toppers van de kaart voor ons te maken, en wij gaan ondertussen druk in de weer met camera en telefoon. Wanneer ik vraag om de wificode, krijg ik met een lichte grijns het antwoord ‘eatplantsnotfriends’… Do I need to say more?

Terwijl Yonca in de keuken bezig is, bestuderen Wai en ik alvast aandachtig de kaart en bekogelen haar met vragen (een vrouw kan immers multitasken, toch). Nippend van onze verse thee met tijm, sinaasappel en gember en ware slow coffee, lezen we op de menukaart iets met ‘peanut butter salted caramel’ en zijn om. Ondertussen vertelt Yonca ons meer over haar idee en het ontstaan van Happy Earth.

Yonca focust zich namelijk niet alleen op lekker eten, maar vooral eten dat goed voor je is. Met dit in gedachten begon ze haar blog, en heeft ze nu dus deze zaak opgericht waar vegan whole foods centraal staan. De gerechten zijn vegan, gluten- en sojavrij, raw, vrij van geraffineerde suikers en fairtrade… maar alsof dat nog niet genoeg is, ook nog eens dagvers, eerlijk en puur! Dit maakt eten hier niet alleen super toegankelijk voor iedereen, maar ook nog een gezonde en smakelijke keuze. Yonca kijkt echter verder dan puur gezond eten: door middel van haar cleanse en event aanbod (zoals bijvoorbeeld een yoga retreat), trek je deze gezonde manier van eten gemakkelijk door tot een healthy lifestyle. Resulteert dit in een Happy Earth? Om nog een stapje verder te gaan is de hele Kitchen duurzaam ingesteld: van eco bewuste verpakkingen tot het meenemen van je gerecht als je de laatste happen niet meer op kunt, overal is aan gedacht.  

Of het dan ook nog smaakt vraag je je misschien af? Ik krijg de oppercreatie voorgeschoteld: de Unicorn Bowl, die dus zeker niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor mijn maag blijkt te zijn. Deze bowl bestaat uit gekleurde glasnoedels, avocado, mango, en nog veel meer lekker groens met een Aziatische dressing die zeer op smaak is. Ik ben fan! Stiekem neem ik ook nog een hapje van de geweldige pindakaas-whip traktatie van Wai, en nog een hap. Ik kan niet anders zeggen dat ook deze zeker de moeite is om te bestellen!

Na een rondje door de mini-supermarkt (je hebt hier zelfs rijpe bananen, love it) is het voor nu toch tijd om weer naar huis te gaan. Helaas pindakaas moet ik de officiële persopening missen, maar dan ga ik morgen toch gewoon terug om te werken en een hap te nemen? Woensdag tot vrijdag is ze van 9 tot 20 uur geopend en ook in het weekend kun je terecht van 9 tot 17 uur… Gelegenheid genoeg dus!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden

Website: 
http://happyearthkitchen.com/

Adres:
Zwaanshals 299
3035KH Rotterdam
The Netherlands
+31 (0) 10 841 56 66

Openingstijden:
woensdag - vrijdag: 9:00 tot 20:00
zaterdag - zondag: 9:00 tot 17:00


 

Eten & drinken

De Centrale: een podium voor ambacht & streekproducten

De Centrale

Honey Highway

Op Hodenpijl
Eten & drinken
Ontspanning
Sport & avontuur

Hotspot Hutspot

Hotspot Hutspot
Streekproducten

Een rondje landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh

Delfts Zwart Jenever

Delfts Zwart

Verrijk je plantenkennis met de Bieslandse Bessenroute

Delftse Hout

De Stadsimkerij. Dichter bij de natuur kun je niet komen.