Papaver Delft: Een schot in de (klap)roos!

Papaver Delft: Een schot in de (klap)roos!

Kidsproof en duurzaam op stap op de zondagmiddag: het kan bij Papaver in Delft! Alles, maar dan ook echt alles hier is gericht op duurzaamheid: van het dak, tot de wc en alles daar tussenin. Zelfs de verf op de muren is gemaakt van planten! Ik wist niet eens dat het kon?! Samen gingen wij op pad om te ontdekken wat hier allemaal te beleven valt voor kleine kinderen.

 
Het duurzaamheidscentrum De Papaver, oftewel klaproos, is een proeftuin voor een duurzame lifestyle, gelegen aan de rand van Delft. Naar eigen zeggen staan ze voor het duidelijk maken wat duurzaam leven nu precies inhoudt, maar zeker ook hoe je dit leuk kunt maken. Zowel voor scholen als gezinnen,worden hier leuke kennismakingsactiviteiten georganiseerd met duurzaamheid. Klinkt veelbelovend toch? Wij zijn in ieder geval benieuwd!
 
 
Bij aankomst zijn er allerlei pakketen te huur of te koop, waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Bij ieder pakket staat een kleine uitleg voor de begeleider en een speurtocht voor de kids: super leuk en handig! Ideaal dus om zelf als ouder met je kind op pad te gaan. Ik moet wel bekennen, de pakketten zijn met name gericht op kinderen in de basisschooltijd. Zo zie je ook hele klassen die toffe opdrachten aan het uitvoeren zijn.
 
 
Wij gaan aan de slag met een verhaaltocht, dat gaat over een roodborstje die zich afvraagt waar al zijn vriendjes uithangen in de winter. Zodra de winter zijn intrede maakt, wordt het namelijk toch wel verdacht rustig in het bos… Samen gaan we op ontdekkingsreis naar het leven in het bos! Spelenderwijs komt mijn kleine erachter dat de egel al in oktober zijn december vetrolletjes kweekt. Dan eet hij namelijk zijn buikje rond, om vervolgens een mega lange dut te doen (wat mij persoonlijk echt fantastisch lijkt!) Kikker is ook nergens te bekennen, want die heeft zich ingegraven in de modder onder de sloot. Op deze manier ga je bij allerlei dieren langs, om te kijken hoe zij de winter doorkomen. Hoe loopt het dan af met het roodborstje en zijn vriendjes? Nou, gelukkig blijft de merel nog hangen zodat het roodborstje daar mee kan chillen, anders zou het wel een hele saaie bedoening worden.
 
 
Tijdens deze verhaaltocht worden we door de kruidentuin van De Papaver geleid. Een deel van de tuinen is zo ingericht dat alle plantjes krijgen wat ze nodig hebben d.m.v. andere plantjes eromheen. Een mooi zelfvoorzienend, en dus duurzaam systeem dus! Wat wil dit nu eigenlijk zeggen? Wanneer een plant bijvoorbeeld niet teveel zon kan hebben, worden er hogere planten naast gezet zodat er voor natuurlijke schaduw wordt gezorgd.
 
 
Mocht je nu een dagje uittrekken om met je kids naar De Papaver te gaan: vlak naast papaver ligt een te gek park, wat ook zeker de moeite waard is! Oh, en als dat nog niet genoeg is, toen we helemaal rond waren liepen we ook nog langs een vogelopvang. Daar stond op nog geen 3 meter afstand een reiger die ons uitdaagde voor een staring contest… we lost! Maar we geven niet op: de volgende keer komen we terug voor revanche!

hallo hier ben ik

Geen resultaten gevonden
Familie & kids

Nostalgie Dichtbij – Het winterse kerstgevoel op een boerderij

Boerderij Dichtbij

Verrassend Maassluis

De Karperhoeve
Familie & kids
Kunst & cultuur
Familie & kids
Ontspanning
Wandelen & fietsen
Wandelen & fietsen

Vroesenpaviljoen - Huiskamer in het park

Vroesenpaviljoen

Kidsproof je dag besteden bij Natuurtalent

Natuurtalent

Ideale Zondag: Trailrunnen met Christel